Ukendt Kunstner ‘Forbandede ungdom’

Ukendt Kunstner ‘Forbandede ungdom’
Foto: Rasmus Weng Karlsen
Ukendt Kunstner ‘Forbandede ungdom’ - Forbandede ungdom
4 6
Ukendt Kunstner ‘Forbandede ungdom’
'Forbandede ungdom'

Album, Disco:Wax/Sony

»Træt af botoxlæber og MDMA / du bærer masker, hvad gemmer der sig mon inde bag?«, spørger Hans Philip på ’Alting/ingenting’, og selv om bagsiden af nattens fyrværkerifarvede neonfacade altid har fyldt meget i Ukendt Kunstners univers, føles ’Forbandede ungdom’ som et afgørende skridt væk fra nattelivsrap, både tematisk og lydmæssigt.

Ovennævnte single og ’Hun sagde’ er forsøget på at lokke guld- og champagnebesatte piger væk fra neonlyset, men det ender henholdsvis uforløst og ulykkeligt. »Jeg maler byen rød med mit knuste hjerte«, rapper Hans Phillip. Pigerne vil tydeligvis stadig »have en mand der giver hende guld og diamanter«, som det hed på ’Neonlys’-højdepunktet ’Guld & diamanter’.

Læs anmeldelse: Ukendt Kunstner ‘Neonlys’

Afskeden med neon og champagne afspejler sig i lydbilledet, der er præget af ret så klassiske hiphoplyde og knap så mange chopped and screwed-effekter og autotune. Overordnet er lyden blød og stedvis jazzet, dog med undtagelser. ’Feelings’ er elektronisk og melankolsk som noget fra ’Drive’-soundtracket, og den dundrende ’Stein Bagger’ er et fantastisk forsøg med gæsterapperen S!vas’ lyd. ’Spor 6’ er desuden en et minutkort lyrisk tour de force, hvor Hans Philip blandt meget andet »tager streger i baren med Yahya Hassan«.

Men oftest er ’Forbandede ungdom’ sobert, dæmpet melankolsk og langt fra nattelivsodysseen ’Neonlys’ – det lyder mere som musik til ensomme værelser end til fyldte dansegulve. Når albummets puls falder lige lovlig meget – som på de tre sidste numre – kan man savne de euforiske endorfineksplosioner fra forgængeren, men oftest er det imponerende, hvordan Ukendt Kunstner er gået fra neon- til stearinlysstemning.

Læs også: Ukendt Kunstner tager på Danmarksturné i efteråret

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold