Hans Philip har spillet sin allerførste solokoncert – her er, hvad der skete

Hans Philip har spillet sin allerførste solokoncert – her er, hvad der skete
Hans Philip på Heartland Festival. (Foto: Nicolai Hildebrand)

Det er to en halv måned siden, Hans Philip udsendte debutalbummet ‘Forevigt’, og i dag skulle den tidligere Ukendt Kunstner-frontmand så spille sin første koncert som soloartist.

Det foregik altså lørdag den 1. juni kl. 15.45 på Highland-scenen til Heartland Festival, og op til showet havde flere spørgsmål presset sig på i forbindelse med, at ‘Forevigt’ jo blot er 35 minutter langt og ikke helt indeholder nok materiale til en hel koncert.

Ville Hans Philip spæde setlisten op med et par Ukendt Kunstner-numre? Et cover eller to? Eller nogle helt nye solonumre?

Som man nok havde forventet, var der intet Ukendt-materiale på Heartland Festival (fokus er nu 100 procent på solokarrieren), men den 11 numre lange koncert indeholdt tre sange, som ikke er at finde på ‘Forevigt’.

For det første to nye solonumre ved navn ‘Tiden Læger Alle SÅr’ (skrevet med versaler på den måde) og ‘Hvorfor?’. For det andet et cover af Danseorkestrets ‘Sidste skrig’, der også var med i den livevideo, som blev delt tidligere på ugen. Ellers kom Philip omkring alle numre fra debutalbummet med undtagelse af ‘Dagdrøm [2]’, og musikken blev leveret sammen med et fire mand højt band bestående af guitar, bas, trommer og keys.

Ifølge Kjartan F. Stolberg (Soundvenues udsendte på Heartland Festival), var begge de nye numre i den meget følsomme, r’n’b-agtige ende af Hans Philips spektrum. Under coveret af ‘Sidste skrig’ fortalte Philip desuden, at han havde valgt netop dét nummer, da han engang havde mødt Danseorkestret-frontmanden Jørgen Klubien, som havde sagt, at han var stor fan af Ukendt Kunstner-nummeret ‘Overleve’.

Philip havde to mikrofoner på scenen: Den ene til at synge i, mens den anden blev brugt til en distorted, lidt radioagtig lydeffekt under ‘Stjerneklarenætterrr’ og ‘Siger Ingenting’. Afslutningsnummeret ‘Tilbage’ blev fremført alene bag klaveret, efter bandet var gået af scenen.

En decideret anmeldelse af Hans Philips koncert på Heartland Festival kommer online søndag morgen (opdatering: find den HER).

Setliste – Hans Philip på Heartland Festival, 1. juni:
‘Saa blaa’
‘Tiden Læger Alle SÅr’
‘Drenge & Piger’
‘Hvorfor?’
‘Et studie i overtænkning’
‘Dagdrøm [1]’
‘Lyys’
‘Stjerneklarenætterrr’
‘Sidste skrig’ (Danseorkestret-cover)
‘Siger Ingenting’
‘Tilbage’

Læs også: Se Hans Philip spille sine solosange i 30 minutter lang livevideo

Læs anmeldelse: Hans Philip ‘Forevigt’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af