Mel Gibsons ‘The Passion of the Christ 2’ bliver »den største film i historien«

Mel Gibsons ‘The Passion of the Christ 2’ bliver »den største film i historien«
Mel Gibson instruerer Jim Caviezel i 'The Passion of the Christ'.

For 14 år siden chokerede Mel Gibsons ultra brutale ’The Passion of the Christ’ biografgængere verden over, og rapporter om publikummer der besvimede, kastede op og sågar fik hjertestop under skildringen af Jesus lidelser florerede lystigt i medierne.

’The Passion of the Christ’ indtjente svimlende 611 millioner dollars på verdensplan, og er til dato den mest succesfulde R-ratede film i USA.

Anmelderne var dog knapt så grebet af religiøs ekstase (filmen har en score på lunkne 47 på Metacritic), og slog blandt andet hårdt ned på Gibsons fremstilling af jøder som hjerteløse monstre. Mens ’Southpark’ dedikerede afsnittet ’Passion of the Jew’ til et take-down af filmen: Antisemitiske Cartman forguder Gibsons værk, mens Kyle og Stan ser den som en horribel »snuff film«, og opsøger instruktøren for at få deres penge refunderet.

Jim Caviezel på korset i ‘The Passion of the Christ’.

Skeptikere fik bekræftet deres mistanke om instruktørens kontroversielle personlige holdninger, da Gibsons karriere imploderede i 2006 følgende alkoholisme, hustruvold og stærkt antisemitiske rants i offentligheden.

Den tidligere superstjerne forsvandt fra Hollywood-radaren, men i senere år har ’Mad Mel’ fået et overraskende folkeligt comeback i filmbyen – der ellers i skrivende stund har travlt med at oute potentielle sorte får fra flokken. Gibsons patriotiske og gudfrygtige ’Hackshaw Ridge’ modtog således seks Oscar-nomineringer sidste år – og vandt to – og manden selv slog humoristisk plat på sit tough guy-image i mandehørmskomedien ’Daddy’s Home 2’.

Pt. har Gibson hele fire film på tapetet som skuespiller, men hans mest omtalte projekt er uden sammenligning opfølgeren til ’The Passion of the Christ’, ’The Resurrection’. Gibson annoncerede allerede i 2016, at han arbejdede på filmen, og i går kom det frem, at Jim Caviezel vender tilbage i hovedrollen som Jesus.

’The Resurrection’ handler som titlen antyder om Jesus genopstandelse fra de døde tre dage efter sin korsfæstelse. Hvordan filmen vil forklare, at Caviezel på den korte tid er blevet 14 år ældre melder historien endnu ikke noget om.

Mel Gibson instruerer Jim Caviezel i ‘The Passion of the Christ’.

»Der er ting i filmen, som jeg ikke vil afsløre, der vil chokere publikum. Den er fantastisk, bare vent. Det bliver den største film i historien. Så god er den«, fortalte Caviezel begejstret til USA Today i denne uge.

Rygter vil det, at ’The Resurrection’ kommer til at dække Jesus færd til underverdenen, og manusforfatteren Randall Wallace – som arbejdede med Gibson på ’Braveheart’ – skulle være i fuld gang ved tasterne.

Hvorvidt ’The Resurrection’ vil tone den oprindelige films fordømmelse af jøder ned er uvist, men eftersom antallet af antisemitisk-motiverede forbrydelser har været stigende i USA siden 2016 er der allerede en vis frygt for, ’The Resurrection’ vil smide brænde på bålet for den amerikanske højrefløjs religiøse grupper.

’The Resurrection’ har endnu ikke fået fastsat en premieredato.

Læs også: ‘Hereditary’ er den nye store horrorsensation – se den første trailer

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af