Ian McKellen mistede en rolle, fordi han er homoseksuel: »Bøsser eksisterer ikke i Hollywood«

Ian McKellen mistede en rolle, fordi han er homoseksuel: »Bøsser eksisterer ikke i Hollywood«
Ian McKellen i 'Mr. Holmes'.

Ian McKellen er aktuel i den personlige dokumentarfilm ’McKellen: Playing the Part’, og i forbindelse med filmens engelske premiere blev han interviewet af Time Out. Her faldt snakken blandt andet på Hollywoods behandling af minoriteter, og hvordan skuespilleren selv mistede en filmrolle, da han sprang ud som homoseksuel i 80’erne.

»Der er ingen, som kigger mod Hollywood for at få sociale kommentarer, gør de vel?«, siger han i interviewet.

»De har først for nyligt opdaget, at der findes sorte mennesker i verden. Hollywood har behandlet kvinder dårligt på alle mulige måder gennem historien. Bøsser eksisterer ikke. Jeg tror, at ’Gods and Monsters’ var begyndelsen på, at Hollywood indrømmede, at der var homoseksuelle, der hang ud, selvom halvdelen af Hollywood er homoseksuelle«.

Da intervieweren spørger, om McKellens seksualitet har kostet ham nogen roller, svarer han, at det er sket en enkelt gang, da han skulle spille med i ’Betrayal’ fra 1983:

»Harold Pinter (filmens manuskriptforfatter, red.) ville have mig med i sin film, og han tog mig med hen for at møde produceren Sam Spiegel«, fortæller den 79-årige skuespiller.

»Vi sad i Spiegels kontor, og jeg sagde tilfældigvis, at jeg skulle til New York. Han sagde: ’Tager du din familie med?’, og jeg sagde: ’Jeg har ikke nogen familie. Jeg er homoseksuel’. Jeg tror, det var første gang, at jeg sprang ud for nogen. Well, jeg var ude af det kontor i løbet af to minutter. Det tog Pinter 25 år, før han undskyldte for ikke at have bakket mig op. Men unge skuespillere i London har været sprunget ud i årevis. Det er fremtiden«.

I interviewet brokker McKellen sig desuden over ’Hobbitten’-filmenes mange greenscreen-optagelser og fortæller om dengang, han var i spil til at overtage rollen som ’Dumbledore’ i den tredje Harry Potter-film. Hele molevitten kan læses HER.

Læs også: Mikkel Boe Følsgaard skal spille Hamlet over for Ian McKellen i international storfilm

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af