Denis Villeneuve løfter sløret for, hvornår tredje ‘Dune’-film går i optagelse

Denis Villeneuve løfter sløret for, hvornår tredje ‘Dune’-film går i optagelse
Zendaya og Timothée Chalamet i 'Dune: Del 2'. (Foto: Warner)

Efter sine to succesfulde filmatiseringer af Frank Herberts roman ‘Dune’ har Villeneuve som bekendt allerede fået grønt lys til at lave en tredje film i samme sci-fi-univers. Spørgsmålet har så bare været, hvor længe vi skal vente på den.

I et interview med Deadline fortæller instruktøren, at han lige nu er i »skrivezonen«. Da journalisten spørger ham, hvornår den tredje ‘Dune’-film går i optagelse, svarer Villeneuve »2026« – men skifter så mening i samråd med sin pr-rådgiver.

»Disse film tager lang tid at lave, så det er bedst ikke at sige højt, hvornår jeg kan gå i optagelse«, siger han. »Det er desværre meningen, at jeg skal holde kæft«. Han fortæller dog, at han er kommet hurtigere i gang med ‘Dune’-fortsættelsen, end han selv havde forestillet sig.

Det er allerede kendt, at den kommende film er baseret på Frank Herberts anden roman i serien, ‘Dune Messiah’, som udspiller sig mere end et årti efter handlingen i ‘Dune’.

»Fortællingen finder sted 12 år efter, hvor vi efterlod karaktererne i slutningen af ‘Del 2’. Deres rejse, deres fortælling er anderledes denne gang, og det er derfor, jeg altid siger, at selvom det er den samme verden, er det en ny film med nye omstændigheder«, forklarer Villeneuve til Deadline.

I sommers kom det frem, at en unavngiven Villeneuve-film er planlagt til at få biografpremiere i IMAX i december 2026. Man kan håbe, at der er tale om ‘Dune Messiah’-filmatiseringen.

Det er dog ikke den eneste film, instruktøren har i støbeskeen. Tidligere har han også annonceret, at han planlægger at lave det historiske drama ‘Cleopatra’ samt en filmatisering af bogen ‘Nuclear War: A Scenario’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af