Efter politiboykot: De fem mest kontroversielle episoder fra Tarantinos karriere

Efter politiboykot: De fem mest kontroversielle episoder fra Tarantinos karriere

Allerede flere måneder inden premieren på sin western, ‘The Hateful Eight’, har Quentin Tarantino placeret sig selv midt i en medieorkan. Han er i åben krig med det amerikanske politi, der har besluttet sig for at boykotte hans film.

Det er dog ikke første gang, Tarantinos bramfri udtalelser har skabt overskrifter. Vi har samlet fem af de mest kontroversielle episoder.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Revsede filmanmelder for åben skærm

I forbindelse med premieren på ‘Kill Bill vol. 1’ blev Tarantino interviewet på live-tv af den kvindelige filmanmelder Jan Wahl – og det kom der et ikke så lidt interessant mundhuggeri ud af.

Tarantino beder da næsten også om problemer, da han omtaler sit blodige festfyrværkeri af en samuraifilm som velegnet til 12-årige børn. Herefter påpeger instruktøren, at »især piger vil føle sig styrkede efter at have set Uma Thurmans præstation«, og den slags slipper man sjældent gnidningsløst fra i amerikanske medier.

Alligevel kommer den moralske journalistvogter til kort i diskussionen med Tarantino, for selvom instruktørens udtalelser unægteligt er kontroversielle, står hans pointe om forskellen på film og virkelighed stærkt.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Nægtede at besvare interviewers spørgsmål

Siden debuten ‘Reservoir Dogs’, der særligt huskes for en voldsom og elegant torturscene, hvor et øre bliver skåret af, har Quentin Tarantino været kendt som en voldsglad filmmager, og det har affødt masser af interviewspørgsmål som det, der gav Jan Wahl en overfusning på forrige side.

I interviewet ovenfor får Tarantino endnu engang nok, da spørgsmålet om filmvold kontra moralske overvejelser melder sig i anledning af slavefilmen ‘Django Unchained’.

2 minutter og 40 sekunder i klippet går det løs, og en tydeligvis provokeret Tarantino kan til sidst intet andet gøre end at lukke ned for intervieweren, der i øvrigt hedder Krishnan Guru-Murthy, og som tidligere på året fik ‘The Avengers’-stjernen Robert Downey Jr. til at forlade et interview i protest mod de nærgående spørgsmål.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Slog ud efter kameramand

Som omstridt Hollywood-kendis skal der ikke noget særligt voldsomt temperament til for at lade sig provokere af paparazziernes konstante tilstedeværelse, men Tarantino må alligevel siges at gå til yderlighederne i klippet herover.

»What’s going on here?« spørger den oprørte instruktør hele fire gange, inden han beordrer kameraet fjernet – en ordre, den provokationslystne kameramand (selvfølgelig) ikke adlyder. Tarantino kvitterer med noget, der ligner et slag i ansigtet.

Selvom slaget sker uden for kameraets synsfelt, synes Tarantino denne gang at gå for vidt. Det er dog ikke svært at føle med den hidsige instruktør, men se videre efter slaget og døm selv.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Smed n-bomben på landsdækkende tv

Tarantinos ottende spillefilm, ‘Django Unchained’, holdt sig ikke tilbage med at bruge det utilstedelige ord »nigger«, hvilket naturligvis ikke undslap mediernes bevågenhed. Og også instruktørkollegaen Spike Lee (’25th Hour’, ‘Do The Right Thing’) ytrede sig kritisk om Tarantinos sprogbrug, ikke mindst fordi instruktøren tidligere havde brugt ordet flittigt i sin egen præstation som Jimmy i Guldpalmevinderen ‘Pulp Fiction’ fra 1994.

Således blev Tarantino konfronteret med det omstridte ord i adskillige interviews, og til Golden Globes kulminerede det hele, da ordet undslap instruktørens egne læber på landsdækkende tv. Som nedenstående klip med al tydelighed understreger, sendte udtalelsen chokbølger gennem de amerikanske medier.

Vi bifalder i øvrigt Don Cheadles forsøg på at kvæle sagen med knastør humor og koldblodighed – se herunder.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Carol cate blanchett
5. Sviner alle Cate Blanchetts film

Inden al snak om ‘The Hateful Eight’ drejede sig om hans infight med politiet gav Tarantino et fyldestgørende interview med Vulture om sin kommende western og en hulens masse andet.

Som selvudnævnt film buff og smagsdommer er Tarantino nemlig aldrig bleg for at skyde med skarpt efter sine kolleger, og blandt de farverige udtalelser hos Vulture skilte særligt en enkelt sig særligt ud.

Her blev den Oscar-vindende skuespillerinde Cate Blanchett offer for Tarantinos lynsnakkende tunge:

»Jeg ved ikke, om vi kommer til at tale om ’The Town’ eller ’The Kids Are All Right’ eller ’An Education’ 20 eller 30 år fra nu. ’Notes on a Scandal’ er en anden. ’Philomena’. Halvdelen af de her Cate Blanchett-film – de er alle sammen de her artsy ting. Jeg siger ikke, de er dårlige, men jeg tror ikke, de fleste af dem vil stå tilbage«.

Blanchett bærer dog ikke nag. Da selvsamme Vulture i et nyligt interview bad om hendes reaktion, sagde hun:

»Det er hans holdning, og den må han selv om«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af