Lena Dunham, sex, drugs and rock’n’roll: Her er serierne, du skal streame i februar

Sjældent har en måned været så spækket med spændende serier på streaming-tjenesterne. Nogle af tidens bedste serier vender tilbage, nye storventede serier kommer til, og en enkelt serie rebootes, uden at man tør håbe på, at det bliver godt.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. ‘Girls’ sæson 5

Lena Dunham har deklareret, at femte sæson af ’Girls’ bliver den næstsidste, så når pige-serien over dem alle får premiere i denne måned, er det bare om at nyde det, inden det hele er forbi.

Pigerne er blevet ældre, men ikke klogere. Marnie skal giftes med den slatne hipstermusiker Desi, mens Shoshanna har lært, at man faktisk godt kan flygte fra sine problemer, hvis bare man løber langt nok væk. Hannah har lagt det turbulente forhold til Adam bag sig og er nu sammen med den blide Fran. Men Adam er alligevel ikke helt ude af billedet, lader det til i traileren, selvom han har haft travlt med ’Star Wars’ under optagelserne til femte sæson.

Dunhams serie om de fire unge kvinders turbulente venskab og enøjede egoisme har svinget en smule i kvalitet undervejs, men tredje sæson var stærk, og trailerne for den nye sæson giver da også løfter om en lovende affære, hvor den pinefulde komik og det eksistentielle drama går fornemt hånd i hånd.

Kan ses på HBO Nordic fra 22. februar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. ’Better Call Saul’ sæson 2

Første sæson af ’Better Call Saul’ bød på et kært gensyn med universet og karaktererne fra en af årtiets mest hyldede serier, ’Breaking Bad’. I starten fremstod serien lidt uselvstændig, men som afsnittene skred frem, fik Bob Odenkirks Saul Goodman og hans nye serie fundet sin egen identitet.

Det bliver spændende at se, om anden sæson holder niveauet. For advokaten Saul Goodmans deroute før det skæbnesvangre møde med Walter White er stadig en god og oplagt idé, og med ’Breaking Bad’-skaber Vince Gilligan fortsat ved roret, er der nærmest garanti for skæv humor og et overraskende univers med en velspillende af Bob Odenkirk i front.

Og så er iskolde Mike Ehrmantraut stadig med. Yes.

Kan ses på Netflix fra 16. februar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. ‘Vinyl’

I midten af februar måned kommer en serie, vi har ventet på, i hvad der føles som en evighed: ’Vinyl’.

Martin Scorsese er konceptuerende instruktør og producer og Terence Winter (’Boardwalk Empire’) hovedforfatter på HBO’s nyeste storsatsning om musikmiljøet i 70’ernes New York, hvor Richie Finestra (Bobby Cannavale) leder efter tidens nye lyd og prøver at redde sit skrantende pladeselskab, American Century.

Et virvar af stoffer, alkohol og musik får seriens hjerte til at slå i et hastigt tempo – sex, drugs and rock’n’roll er ikke bare er et udtryk, men en livsstil. Ud over Finestra følger vi blandt andet også en ung musiker, spillet af Mick Jaggers søn James Jagger, der måske har det, der skal til for at bryde igennem.

Birgitte Hjort Sørensen spiller Ingrid Superstar – en kvinde i kredsen omkring Andy Warhol og en noget større rolle for danskeren end hendes ti minutter som wildling gone whitewalker i ’Game of Thrones’.

Scorsese har selv instrueret det første dobbeltafsnit, der med sine to timers spilletid og relativt afrundede historie føles som en slags film i sig selv.

Kan ses på HBO Nordic fra 15. februar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. ’House of Lies’

’House of Lies’ skal ikke forveksles med Netflix-serien af nærved samme navn. Men den er lige så kynisk og ubarmhjertig som sin navnefætter – og heller ikke bange for at bryde den fjerde væg.

Don Cheadle spiller chefkonsulenten Marty Kaan, der ingen midler skyr for at få en handel i hus eller tilfredsstile sine klienter. I hans firma Kaan & Associates har han partneren Jeanne van der Hooven (Kristen Bell) og to ansatte, Clyde Oberholdt (Ben Schwartz) og Doug Guggenheim (Josh Lawson). Og serien udfolder både Kaans karriere, hans privatliv og komplekse forhold til Kristen Bells karakter.

Cheadle har vundet en Golden Globe for rollen – og været nomineret yderligere to gange – så serien er værd at se alene for hans præstation. Der er mange timers underholdning at give sig i kast med i denne skruppelløse fortælling om løgne, manipulation og forbrugerisme svøbt i komiske klæder, når seriens første sæson rammer Viaplay. I USA får en femte sæson premiere den 10. april 2016 på amerikanske Showtime.

Kan ses på Viaplay fra 1. februar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. ’Fuller House’

Et reboot af en corny familiesitcom med dåselatter?

Man tør ikke rigtigt håbe på, at det bliver godt, men man er da nødt til at se, hvad der kommer ud af Netflix’ beslutning om at genoplive den gamle domcom ’Full House’, herhjemme bedre kendt som ’Hænderne fulde’, der løb over skærmen fra 1987 til 1995.

Hovedforfatteren er den samme som for næsten 30 år siden, Jeff Franklin. Og størstedelen af det originale cast er stadig med – nogle kun som gæstestjerner, andre som faste indslag. I ’Fuller House’ skal D.J. Tanner (Candace Cameron Bure) som enlig forsøger tage sig af en uoverskueligt stor familie med hjælp fra venner og familie, ligesom hendes far gjorde det i den originale serie.

Desværre vender Mary-Kate og Ashley Olsen ikke tilbage i rollen som Michelle Tanner, hvor de første gang gjorde sig bemærket, da de var under et år gamle.

Kan ses på Netflix 26. februar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. ‘Togetherness’ sæson 2

Indie-drengene Mark og Jay Duplass har hele to serier i spil på HBO i februar måned. Den første vender vi tilbage til, men nummer to er anden sæson af ’Togetherness’ – en serie, hvis første sæson fik fem-stjernet kærlighed med på vejen fra vores egen anmelder Naja Helene Hertzum.

Serien om fire mennesker i slut-30’erne, der ender under samme tag i Los Angeles, er en både sjov og bittersød omgang. Den skildrer en generations forvirrede ståsted i livet med en ærlighed og ro, der er tiltalende og følelsesmæssigt engagerende. Og de fleste kan nok spejle sig i Brett (Mark Duplass), hans hustru Michelle (Melanie Lynskey), hendes søster Tina (Amanda Peet) og hans ven Alex (Steve Zissis), der på hver deres måde står midt i en livskrise.

’Togetherness’ sæson to holder forhåbentligt forgængerens niveau – og både utroskab og tabt kærlighed er endnu engang i fokus at dømme ud fra traileren.

Kan ses på HBO Nordic 22. februar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. ’Love’

Hvad stiller man op med den store kærlighed?

Gus (Paul Rust) og Mickey (Gillian Jacobs) mødes tilfældigt i et supermarked, hvor hun har glemt sin pung og insisterer på at få på klods, indtil han kommer hende til undsætning, og de finder fælles ståsted i rendyrket frustration over kærligheden. De har nemlig begge forliste forhold i bagagen.

Det er især folkene bag kameraerne, der får forventningerne til at stige. Komediekongen Judd Apatow, der har haft en finger med i snart sagt al sjovhed siden 90’erne, er en af seriens skabere sammen med Paul Rust, der før har arbejdet sammen med Apatow på tv-filmen ’Pee-wee’s Big Holiday’ og selv har figureret i ’Arrested Development’. Skabertrioen bliver fuldendt af Lesley Arfin, der har været med på ’Brooklyn Nine-Nine’, ’Awkward’ og den ligeledes Apatow-producerede ’Girls’.

Serien er allerede blevet forlænget med en sæson to på tolv afsnit. Foreløbigt må vi dog nøjes med første sæsons ti stykker, og vi krydser fingre for, at vi får humoren fra ’Arrested Development’ og realismen fra ’Girls’ med et stort fedt aftryk af Apatow smækket ud over det hele.

Kan ses på Netflix 19. februar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. ’Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny’

Netflix har i februar premiere på deres nyeste egenproducerede film, en efterfølger til Ang Lees ’Crouching Tiger, Hidden Dragon’.

Filmen, der har tilføjet ’Sword of Destiny’ til titlen, er ligesom sin forgænger en kampsportsfilm med klassiske temaer som kærlighed og forsoning. En ond krigsherre skal holdes væk fra en storkrigers hellige sværd, som er livsfarligt i de forkerte hænder.

Filmen er instrueret af kampsportskoreografen og instruktøren Yuen Woo-ping, der er en af de helt store inden for Hong Kongs actionfilm. Han har tidligere lavet koreografi til Quentin Tarantinos ’Kill Bill: Vol. 2’ og Wong Kar-Wais ’The Grandmaster’.

Netflix’ nye satsning – en slet skjult håndsudstrækning til det kinesiske marked – ligner en fryd for øjet med svævende samuraier og skarpt iscenesatte kampscener.

Kan ses på Netflix 26. februar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. ‘Animals’

Duplass-brødrenes anden seriepremiere i februar handler om de laveste sociale klasser i New York: Dyrene.

’Animals’ er en animeret serie om alskens slumdyr som duer, rotter og insekter og deres hverdag i New York. Den emmer af Duplass-brødres originale og skæve tilgang til livet og ser, på trods af de trøstesløse gråtoner, særdeles underholdende ud.

Der er noget herligt ved at se de animerede dyr tale om hverdagsproblemer i samme tonefald som helt almindelige mennesker. Og for nylig har Netflix’ animationsserie ’BoJack Horseman’ jo vist, at en historie om en hest med eksistentielle problemer kan være aldeles almenmenneskelig.

Skaberne Mike Luciano og Phil Matarese, der skabte pilotafsnittet af egen kraft, før serien blev samlet op af HBO, lægger selv stemme til størstedelen af figurerne. Men at folk som Anziz Ansari og Adam Scott også lægger vejen forbi, giver blot endnu mere appetit til at give sig i kast med sæsonens ti afsnit.

Serien er allerede forlænget med sæson 2.

Kan ses på HBO Nordic 6. februar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. ’Chelsea Does’

Netflix har indtil videre kun lanceret tre dokumentarserier, men det er en disciplin, de har haft stor succes med: ’Russel Peters vs. the World’, ’Chef’s Table’ og en lille serie ved navn ’Making a Murderer’.

I samme genre, men i en helt anden boldgade, har komikeren Chelsea Handler en serie klar på Netflix. I ’Chelsea Does’ sætter den selvforklejnende og sarkastiske stand-up’er sig for at undersøge fire emner, hun ikke forstår: Ægteskab, racisme, stoffer og Silicon Valley.

Chelsea Handler er en stærkt seværdig komiker, en af de største kvindelige inden for sit fag. Hendes talkshow ’Chelsea Lately’ kørte over otte sæsoner, og i tilgift til dokumentarserien har Netflix senere i år premiere på hendes nye talkshow for streamingtjenesten.

Kan ses på Netflix nu.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af