Hollywoods største prankster: 10 af George Clooneys mest geniale narrestreger

Nok er den 'Money Monster'-aktuelle George Clooney mest kendt som en talentfuld filmmand (og kvindebedårer af Guds nåde). Men den 55-årige skuespiller er også en af Hollywoods mest innovative prankstere. Her er nogle af hans mest geniale drengestreger, der involverer alt fra dick-picks til indsyning af Matt Damons bukser og flere minutiøse pranks med Brad Pitt.

george-clooney-reprises-dr-doug-ross-and-his-e-r-rap-is-everything-820551
1. Da han tog dick-picks på sine venners kameraer

I 1980’erne var George Clooney så småt i gang med at gøde skuespilkarrieren med roller i ’The Facts of Life’, ’Skadestuen’ og ’Roseanne’, inden han for alvor slog igennem i Hollywood i 90’erne.

Indimellem optagelserne havde Clooney dog rigeligt tid til at både afskrække og chikanere sine kolleger. En af hans favoritaktiviteter var at stjæle kollegers kameraer og tage syndige billeder af sine egne genitalier – med briller på.

»Mr. Face«, kaldte Clooney selv sit penis-alterego i et interview med Esquire og forklarede, at det faktisk lignede et rigtigt menneske, når briller og cigaret (?) blev sat på. Desværre var hans sidste optræden som Mr. Face i 1998, men vi må formode, ud fra Clooneys iver, at utallige mennesker er blevet eksponeret for Mr. Face gennem årene. Et bekræftet offer er skuespiller og komponist Pat Boone.

Ryan Gosling;Evan Rachel Wood;George Clooney
2. Da han gennemblødte Ryan Goslings skridt

Vi bliver i de nedre regioner. Ryan Gosling fik Clooneys kærlighed at føle, da de optog det politiske drama ’Kamæleonen’, med en simpel, men skarp lille prank.

Gosling fortalte Extra, hvordan Clooney på settet kunne finde på at »komme op til dig og fortælle noget meget vigtigt, og så går du væk og indser, at dine bukser er våde«. Clooney brugte en Evian-flaske med prikkede huller i, og mens han snakkede med Gosling, havde han »sprøjtet vand på ens skridt hele tiden«.

Evan Rachel Wood bekræftede over for LA Times Magazine, at Goslings skridt stod for skud, og hvordan den ellers så medievante skuespillere undrede sig over folk stirren. Wood gik heller ikke selv uden om Clooneys numre, da han tvang hende til at synge og danse til Justin Biebers ’Baby’, filmede det og sagde: »Enjoy the dvd!«.

Richard-kind-cat
3. Da han gav en kat forstoppelse

En af de mest kendte Clooney-pranks, som LA Times Magazine fortæller den, involverede en kat, menneskelort og minutiøs planlægning.

Richard Kind, af mange nok bedst kendt som Paul Lassiter fra ’Spin City’, er en af Clooneys nærmeste venner og var en sand ven i nøden, da Clooney havde brug for et sted at bo efter skilsmissen fra Talia Balsam. Clooney takkede for Kinds gæstfrihed ved at få ham til at tro, at hans kat havde fået forstoppelse.

Sådan gjorde han: Kattebakken stod i gæstebadeværelset, så Clooney tømte den hver dag i flere uger uden at fortælle Kind det, hvilket fik ham til at tro, at hans kat var forstoppet. Da Kind så tog katten til dyrelægen, afsluttede Clooney pranken ved selv at besørge i kattebakken og konkludere, at nu var katten ikke forstoppet længere. Det lyder som et afsnit af ’Klovn’.

brad-pitt-george-clooney-bumper-stickers
4. Da han smukkeserede Brad Pitts bil

Clooneys favoritoffer er hans ’Ocean’s’-kollega og BFF Brad Pitt, som han gennem tiden har drevet både harmløs og halvfarlig gæk med. Det her en én af de risikofyldte.

Under optagelserne til ’Ocean’s Twelve’ havde Brad Pitt sendt et memo ud til det italienske crew på vegne af Clooney. For at få crewet til at tro, at Clooney var en selvhøjtidelig karakterskuespiller, anmodede han i brevet om, at Clooney kun blev tiltalt som karakteren Danny Ocean, og at absolut ingen måtte have øjenkontakt med ham.

Clooneys hævn var bittersød, har han selv forklaret til IGN. Han placerede bumper stickers på Brad Pitts bil med fraser som ’I’m gay and I vote’ og ’Small penis on board’, hvilket fik forbipasserende i Los Angeles’ gader til at huje af Brad Pitt, der uvidende vinkede fornøjet igen.

Hos Graham Norton fortalte Clooney om en anden bumper sticker, han placerede på bagenden af Pitts bil: En marihuana-plante, hvor der stod ’Fuck cops’. Den blev placeret med det formål at få politiet til at stoppe Pitt – og det gjorde de.


5. Da han lod, som om han skulle holde Brangelinas bryllup

Clooney kan bare ikke lade Pitt være, og på et tidspunkt brugte han medspillerens nyfundne lykke til at snyde pressen i en gevaldig gag, der stod på i ugevis.

Clooney fortalte pressen, at han skulle være vært for Brad og Angelina Jolies bryllup ved Como-søen i Italien i februar 2005. Han troede ikke, de ville hoppe på den, fortalte han i ’The Daily Show’, eftersom de færreste ville holde et vinterbryllup på en sommerdestination.

»Det er meget regnfuldt. Du ville i hvert fald ikke holde et udendørs bryllup der. Men da først historien tog fart, mødte alle disse mennesker op – og jeg mener hundredevis af pressefolk uden for huset, inklusive folk fra alle underholdningsprogrammerne. Jeg ringede og bestilte barborde og fik dem stillet op i forhaven, fordi helikoptere fløj over. Sådan blev det ved i to uger – hvor folk troede, der ville komme et bryllup«.

Bill Murray;Bob Balaban
6. Da han fyldte Bill Murrays tasker med grus

I 2013 boede Bill Murray i en periode hos George Clooney, højst sandsynligt i forbindelse med optagelserne til den Clooney-instruerede ’Monuments Men’, og Murray efterlod Clooneys residens rigere på erfaringer og… grus.

»Du bærer dine ting, du bærer alle de her tasker, og du kommer til porten, og de siger ’åben din taske’. Og så er der cirka fem kilo grus i bunden af din taske, i alle dine tasker«, forklarede Murray til Yahoo! om Clooneys lille stunt.

Richard-kind-painting
7. Da han gav en Richard Kind et skraldespandsmaleri

Richard Kind fremstår mere og mere som den søde uskyldige ven, som hovedpersonen altid er ond ved, uden man forstår hvorfor. For i fødselsdagsgave fik han en gedigen møggave uden selv at vide det i Clooneys til dato længste practical joke.

Tre år efter kattepranken fandt Clooney et umådeligt grimt maleri i en skraldespand og besluttede sig for at give det til Kind. I et helt år lagde han fundamentet for jokens succes ved at fortælle Kind, at han var begyndt at male, og da Kind rundede de 40, gav Clooney ham det nu signerede maleri med ordene:

»Min kunstlærer er virkelig stolt af mig, men det her maleri er det første, vi begge to er virkelig stolte af. Du har været så støttende, og jeg vil have, du skal have det«. Alle til festen kendte sandheden undtagen Kind, der havde maleriet hængende i to år og måtte vente hele fem år, før Clooney afslørede pranken hos CBS’ ’Person to Person’.

-
8. Da han og Pitt drak ’Ocean’s Eleven’-produceren under bordet

Pitt og Clooney dannede fælles front, da de i 2007 fik den legendariske producer Jerry Weintraub med på en drukleg om bord på et fly med kurs mod Los Angeles.

De udfordrede den 70-årige mand til en vodka-konkurrence, hvor Weintraub dog var den eneste, der rent faktisk drak vodka. Mens Clooney og Pitt havde holdt sig på vandvognen, kunne de se den stakkels mand blive fuldere og fuldere og til sidst gå ud som et lys.

Da Weintraub vågnede, var han en kende forvirret: »Da jeg rejste mig, mærkede jeg noget klistret i mine sko, mine underbukser, mit tøj, og de havde puttet M&M’s i mit undertøj«, fortalte han grinende til WENN. »Jeg sagde ’you sons of bitches! Hvad er det, I har gjort ved mig?’«.

Weintraub, der døde i 2015, var vant til Clooneys narrestreger, som tidligere har indebåret, at Clooney tegnede en kæmpe fallos på hans yndlingsskjorte og fik alle fra ’Ocean’s’-holdet til at signere den.

SISTERS
9. Da han legede Matt Damon og skrev til Tina Fey og Amy Poehler

Ved Golden Globes i 2014 beskrev Amy Poehler og Tina Fey ’Gravity’ således: »Det er en historie om, hvordan George Clooney hellere vil svæve ud i rummet og dø end at tilbringe et sekund mere med en kvinde på hans egen alder«.

Den joke kunne Clooney ikke lade passere, og han tog til genmæle ved at udgive sig for at være Matt Damon i et brev til komikerne, hvor han skrev, at han var ked af, at de havde kaldt ham en »garbage man«.

Damon fortalte senere i ’Late Show with Letterman’, at han slet ikke vidste, han var indblandet i joken, før han modtog to store frugtkurve fra Poehler og Fey, hvor de undskyldte og til sidst tilføjede: »Hvis dit brev er en del af en George Clooney-prank, som jeg virkelig, tror det er, så skal I a-list-amatører til at tage jer sammen. Vi er ikke nogle småforvirrede starletter. Vi er voksne, professionelle komikere«.

DF- 02373.NEF
10. Da han fik Matt Damon til at føle sig tyk

Vi har gemt en af Clooneys allerstrengeste pranks til allersidst. I hvad, der flirter med gedigen fat-shaming, fik han den stakkels Matt Damon til at føle sig meget tykkere, end han egentlig var.

Mens Clooney og Damon arbejdede sammen på ’Monuments Men’, og Damon residerede i Clooneys hus, prøvede han at tabe de ekstra kilo, som så mange af os almindelige mennesker også drømmer om. Clooney så det som sit snit til at drille Damon, og han fik en skrædder til at sy den stakkels stjernes underbukser mere og mere ind hver dag.

Damon fortalte til People, hvordan han fløj frem og tilbage mellem optagelser i New York og Europa, hvor bukserne altid sad meget strammere i Europa til hans store skuffelse.

»Han kunne ikke forstå, hvordan han tog på, mens han prøvede så ihærdigt at tabe sig«, fortalte en storgrinende Clooney til The Telegraph.

Læs også: Cannes-highlights dag 2 – opfordrer Clooney og Foster til selvtægt?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af