Oliver Stone: ’JFK’ skadede min karriere

Oliver Stone: ’JFK’ skadede min karriere

Oliver Stones kontroversielle mammutthriller ’JFK’ om mordet på John F. Kennedy hev to Oscars i land (for klipning og fotografering) og var nomineret til yderligere seks i 1992, men i forbindelse med filmens 25 års jubilæum påstår instruktør Stone, at filmen i virkeligheden skadede hans karriere.

Den tre timer lange thriller dykkede direkte ned i mysteriet om snigmordet på JFK og var – kan man mene – lidt skødesløs i sin behandling af virkelighedens kendsgerninger, om end den i høj grad fangede tidens paranoia. Stone havde dog ikke forventet den heftige reaktion, der fulgte filmens udgivelse.

»Det var en varm kartoffel fra starten, meget varmere end jeg troede«, siger Stone til Variety. »Jeg forventede ikke, at den ville ramme en centralnerve i den politiske elite. Det havde bestemt en effekt. Jeg tror, det ændrede opfattelsen af mig for evigt. Mange stempler mig nu som en politisk instruktør, der kun er interesseret i konspirationsteorier. Det satte mig i bås og chokerede mig«.

»Jeg havde aldrig lavet en film, hvor jeg var nødt til at forsvare den seks måneder efter i pressen«, fortsætter han. »Medierne var virkelig ubehagelige, og de satte fælder for mig i udsendelserne. Jeg havde en masse research som rygdækning, men de tvang mig til at huske det hele på stedet, og det kunne jeg ikke«.

Oliver Stone var senest aktuel med en anden politisk thriller, ’Snowden’, om whistlebloweren Edward Snowden, men har i skrivende stund ingen nye projekter i støbeskeen som instruktør.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af