’Logan’-instruktør hader post-credit-scener for et godt ord: »De er fucking pinlige«

’Logan’-instruktør hader post-credit-scener for et godt ord: »De er fucking pinlige«
Hugh Jackman i James Mangolds 'Logan'

De bittesmå scener under eller efter filmens rulletekster er særligt takket være superheltefilmene blevet fast inventar i Hollywood de seneste 10 år, så selv James Franco ikke kunne dy sig for at tilføje en kuriositet til slut i ’The Disaster Artist’. Ikke alle klapper i hænderne over de ofte komiske bagateller uden for filmens handling, særligt ikke James Mangold.

Instruktøren af den Oscar-nominerede X-Men film ’Logan’ gav sidste torsdag sin vrede til kende ved Writers Guild Association Beyond Words Panel, hvor han ifølge Digital Spy skulle have kommet med en dundertale imod de såkaldte post-credit-scener.

»Nu har vi faktisk gjort publikum afhængige af en fucking bonus i rulleteksterne. Det er fucking pinligt. Det betyder, at du ikke kunne afslutte din fucking film. Selv hvis du har 100.000 Twitter-afhængige, som spiller på, hvilken fucking scene der kommer  efter de fucking rulletekster, er det stadigvæk snyd«, lød det fra Mangold, der fortsatte:

»Post-credit-scener sælger den næste film, mens du laver den, og det er frem for alt dét, jeg finder fucking pinligt. Publikum beder rent faktisk om scener i rulleteksterne, selvom disse scener først var udviklet til ringe film. Så man putter noget ekstra på i slutningen for at opnå en bedre karakter, når filmen ikke kunne lande ordentligt på sine egne fucking fødder«.

Tre dage senere uddybede Mangold kritikken i en lidt mere neddæmpet tone på Twitter. Den erfarne instruktør bag solide film som ‘Cop Land’, ‘Walk the Line’ og ‘3:10 to Yuma’-remaket stiller først og fremmest spørgsmål ved den kunstneriske motivation bag de ekstra scener i de store franchise-fortællinger, som han frygter får funktion af »serialiserede pengemaskiner«.

Læs også: Jeg drømmer kun om én fantastisk ‘Blade Runner: 2049’, Ridley Scott!

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af