Soundvenue præsenterer: Se debutperlerne, der får jorden til at skælve under dansk film

Soundvenue præsenterer: Se debutperlerne, der får jorden til at skælve under dansk film

De er underholdende. De er energiske. De er provokerende. De er visuelt sprudlende. De indprenter sig på nethinden.

En ny bølge af forrygende danske debutfilm skyller ind over biograflærrederne, og for alle, der de senere år har næret skepsis mod dansk film, er det nu, man skal give sig selv chancen for at komme på andre tanker.

Flere af filmene har allerede fået hæder i udlandet, andre er slet ikke blevet vist for et publikum endnu. Men de kommer alle med historier, der blæser nye vinde ind over dansk film, og de fortjener at blive set af så mange som muligt.

Allerede i marts satte vi fokus på den nye epoke i dansk film, og nu er vi stolte af at kunne præsentere en række af filmene i biografen over de kommende måneder. I samarbejde med Reel Pictures og Empire Bio lancerer Soundvenue nemlig en række vanvittigt interessante film fra nogle af de mest lovende talenter, vi kan mønstre herhjemme lige nu.

Vi starter, i samarbejde med Nordisk Film, på mandag med Gustav Möllers one location-thriller ’Den skyldige’ (køb billet), hvor Jakob Cedergren har den altoverskyggende hovedrolle som en politibetjent, der får et alarmopkald fra en kidnappet kvinde. Filmen er allerede købt til USA, hvor den fik stor ros under Sundance-festivalen i januar.

Også Isabella Eklöfs ’Holiday’ om en ung piges forhold til en gangsterboss på den tyrkiske riviera gjorde indtryk på Sundance-festivalen og er allerede blevet stærkt omdiskuteret for sine grænseoverskridende overgrebsscener og kontroversielle tematikker, ligesom den er et stærkt udstillingsvindue for stortalentet Victoria Carmen Sonne i hovedrollen.

Rasmus Kloster Bros ’Cutterhead’ foregår ligesom ’De skyldige’ på én location og i realtid: Nærmere bestemt i metrobyggeriet, hvor en pr-medarbejder følger de østeuropæiske tunnelarbejdere på en tilfældig dag, da ulykken pludselig rammer… Det udvikler sig til en åndeløst spændende og klaustrofobisk oplevelse, hvor man først husker at trække vejret, når rulleteksterne rammer.

Også Martin Skovbjergs ’Brakland’ er en dybt intens fortælling, en kombination af klassisk dansk ungdomsfilm og rå energi a la Gaspar Noé. Skovbjerg har tidligere stået bag ’Anton 90’ og er medlem af musiktrioen Av Av Av, der har skabt et monumentalt pulsende electro-score til filmen om et farligt venskab mellem to gymnasiedrenge i Udkantsdanmark.

Kombinationen af det klassiske og moderne finder man også i Kasper Kalles ’Christian IV – Den sidste rejse’ om kongens allersidste dage i en hestevogn med sin ekskone Kirsten Munk på vej mod København. Den historiske ramme opbrydes nemlig af electropop og elegante skift mellem fortid og nutid, og rollelisten er i sig selv opsigtsvækkende: Nyligt afdøde Baard Owe spiller den gamle konge, og DR-aktuelle Rudi Køhnke spiller den unge, mens mor-datter Karen-Lise og Rosalinde Mynster spiller de to versioner af Kirsten.

Filmene får premiere i løbet af det næste halve år, og vi følger op med datoer på de enkelte titler løbende.

Læs også: Kom til forpremiere på one location-thrilleren ’Den skyldige’ med besøg af Jakob Cedergren og Gustav Møller til q&a

Læs også: En ny epoke er skudt ind i dansk film – men alt for få har opdaget det

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af