Undercover-mesteren Sacha Baron Cohen fortæller, hvordan han undgår at blive genkendt

Undercover-mesteren Sacha Baron Cohen fortæller, hvordan han undgår at blive genkendt
Sacha Baron Cohen (th.) i forklædning sammen med våbenlobby-aktivisten Philip Van Cleave i 'Who is America?'.

Sacha Baron Cohen har taget tykt pis på amerikanere i diverse forklædninger – fra ‘Borat’ til de talrige roller i sidste års ‘Who Is America?‘. Et af de store spørgsmål har dog altid været, hvordan komikerens tilsyneladende intetanende ofre ikke formåede at genkende stjernen.

Nu fortæller Cohen om sin metode i Variety’s videoserie Actors on Actors, hvor satirikeren er i samtale med kollegaen Don Cheadle (‘Avengers: Endgame’). Her spørger Cheadle indledningsvis, om Cohen nogensinde er blevet afsløret. Han svarer, at holdet på ‘Who Is America?’ lavede en række testoptagelser, hvor der blandt andet var en fyr, som genkendte ham på trods af en massiv paryk.

»Fyren så øjeblikkeligt på mig og sagde: ‘Dig kender jeg’. Når det kommer til genkendelse, sker det altid inden for det første sekund. Der er en del af hjernen, som genkender ansigtet«.

Løsningen blev endnu mere ekstreme metoder. Cohen kontaktede den anerkendte makeup- og special effects-kunstner Tony Gardner (‘Zombieland’, ‘127 Hours’) og spurgte: »Kan du lave proteser, der er gode nok til at eksistere i den virkelige verden? For jeg må ikke blive rørt i tre timer«.

Gardner svarede ja, hvilket betød, at Cohen skulle op klokken 03:30 hver dag under optagelserne til ‘Who Is America’ og tilbringe fem til seks timer i makeup-stolen. »Det er lag på lag, og så tager det over en time at få det hele af«, fortæller Cohen.

Selvom han i serien affødte vilde reaktioner fra alt fra kongresmedlemmer til galleriejere og hvide sydstatsfamilier, fortæller satirikeren også, at han forsøger ikke at presse sine ofre for meget: »Jeg vil ikke have, at folk kommer til skade. Jeg vil bare se deres rigtige tanker. Jeg provokerer dem nogle gange for at se effekten af den her nye politiske kultur, vi befinder os i«.

»Det drejer sig ikke bare om Trump. Vi befinder os i den største revolution i civilisationens historie. Vi er i internet-tidsalderen. Den er større end Den industrielle revolution. Den har transformeret måden, folk tænker på. Ingen ved, hvad fakta er længere. Det gør, at folk, der spreder løgne, kan få dem til at virke legitime«, fortsætter Cohen.

Han bebrejder særligt Twitters direktør Jack Dorsey, der har lukreret på denne trend: »Uden Twitter ville Trump nok ikke være blevet præsident, hvilket er grunden til, at Jack Dorsey er i Det Hvide Hus og holder møder med Trump. Han sidder over for præsidenten, som faktisk er Twitters største kendis-støtte. Og Jack Dorsey og Twitter kan ikke implementere restriktioner mod racister eller lignende, da det vil koste dem brugere. Det er et farligt samfund, vi lever i«.

Se den fulde video herunder.

Læs også: ‘Borat’ førte direkte til Pamela Andersons skilsmisse

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af