Nikolaj Coster-Waldau har hovedrolle i ny dansk film om Københavns restaurantscene

Nikolaj Coster-Waldau har hovedrolle i ny dansk film om Københavns restaurantscene
Katrine Greis-Rosenthal og Nikolaj Coster-Waldau spiller en ambitiøs restaurationsduo i 'Smagen af sult'. (Foto: Christian Geisnæs)

På den internationale madscene ligger Danmark helt i top med adskillige Michelin-restauranter.

Og den kommende danske film ’Smagen af Sult’ har netop moderne mad som omdrejningspunkt og foregår på en københavnsk toprestaurant.

Filmen er instrueret af Christoffer Boe (’Journal 64’, ’Spies & Glistrup’) og skrevet i fællesskab med Tobias Lindholm (’R’, ’Krigen’, manusforfatter på Vinterbergs ‘Submarino’, ‘Jagten’). Hovedrolleduoen er besat af hjemvendte Nikolaj Coster-Waldau og Katrine Greis-Rosenthal, der fik sit gennembrud i storfilmen ’Lykke-Per’.

Vi møder parret Maggi og Carsten, der ejer PURI, en restaurant, hvor der ikke kun brydes grænser i køkkenet, men også rundt om bordet. For Maggi er nemlig noget så særligt som en antropolog med speciale i mad, hvorimod Carsten er stjernekokken.

Selvom de har styr på både maden, drømmene og familielivet, kæmper de for den altoverskyggende anerkendelse i form af en Michelinstjerne. Men kommer muligvis til at tage munden for fuld i jagten på målet.

For Coster-Waldau er filmen hans tredje danske spillefilm i år, efter han smed brynjen som Jaime Lannister i ‘Game of Thrones’. Castet byder desuden på navne som Sarah-Sofie Boussnina og Nicolas Bro.

For instruktør Christoffer Boe har det været en drøm at få lov til at dyrke maden som tema og udforske det dramatiske i den restaurationsbranche, der lige nu gør Danmark verdensberømt, og forhåbentlig skinner madglæden igennem på det store lærred.

Udover ’Smagen af Sult’ har Christoffer Boe tv-serien ’Forhøret’ på vej som efterfølger til den vellykkede TV 2-serie ’Kriger’ fra sidste år. Lindholm har også serien ’Efterforskningen’ på vej, der handler om virkelighedens opklaring af mordet på Kim Wall.

‘Smagen af sult’ får premiere 21. januar 2021.

Læs også: De 20 vigtigste danske film i 2010’erne

Læs også: Tobias Lindholm og Michael Noer om årtiets vigtigste danske film – »Vores liv blev defineret ud fra ‘R’«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af