Fem realityserier på Netflix, der rent faktisk er gode

Alle skal være lovligt undskyldte, hvis karantænetidens frustrationer rykker streaming-grænserne for, hvilken type underholdning man normalt ville kaste sig over på en stille hverdagsaften. Og med dén lille sandhed in mente har vi her samlet fem af de mest binge-værdige, fluen-på-væggen-klassiske realityserier på Netflix, der byder på både frydefuldt car-crash-kaos og overraskende zen for sjælen. Du må godt.
Fem realityserier på Netflix, der rent faktisk er gode
'Selling Sunset'. (Foto: Netflix)

Millionvillaer og ‘Mean Girls’-vibes:
’Selling Sunset’

Der er millionvillaer og ’Mean Girls’-vibes på programmet i ’Selling Sunset’, hvis ejedomsmæglerdrømme kæler lystent for alle seere med en boligfetichist i maven – og rusker op i reality-kvindestereotyperne.

Selvom hovedpersonerne således bruger størstedelen af tiden on-camera på at sætte en fed glitterpen-streg under, at intet i verden er så skidt, at det ikke kan skylles ned med en god Chardonnay i solen (åh, søde præ-coronatider), så er de også oprigtigt dedikerede til deres job. Ikke mindst hvis man (i et anfald af stalker-feber) skal tro brugeranmeldelserne på det amerikanske ejendomsmægler-rating-site Zillow.

For en gangs skyld i realityregi er det her de dejlige damer, der tjener big bucks, og som sætter den professionelle troværdighed på spil, hvis de ikke kan lukke en handel. Giv os karrierekvinder med reelle goals frem for bitchen over botox i balderne any day.

‘Dating Around’.

Grænseoverskridende dating:
’Dating Around’

Denne lille serie skærer alt overskydende fedt fra for at give os den mest basic datingoplevelse inden for genren. Og det er overraskende øjenåbende.

I ‘Dating Around’ er der dermed hverken vært eller forlovelsesringe i desserten, men blot seks newyorkere af forskellig alder, hudfarve og seksuel orientering, der i hvert deres afsnit går på fem blinde dates på den samme restaurant og ved det samme bord for at skabe fornemmelsen af parallelle set-ups (man noterer sig et plus på kontoen af enlige skjortemænd og ungmøer med udefinerbare non-profit-start-ups).

Skal der saftige eks-traumer på bordet? Er hende, der ligner en tro kopi af Jessa fra ‘Girls’ og smasker sin mad vulgært højt for, at hun »bedre kan smage den«, i virkeligheden en skuespiller med skjult kamera i kavalergangen? Niks!

’Dating Around’ slår effektivt fast, at den mest grænseoverskridende form for dating i dag foregår fuldt påklædt, ansigt til ansigt. Og alle vil føle sig ramt.

Cameron og Lauren i ‘Love Is Blind’. (Foto: Netflix)

Det ultimative realityfix:
’Love Is Blind’

2020’s realityfænomen to end them all – og måske simpelthen en af de bedste datingserier nogensinde – er essentiel binge-watching for selv inkarnerede realityhater, der (og vi tør næsten sætte en flaske Pinot Noir på højkant!) vil blive suget ned i showets sorte hul af absurd, karismatisk car-crash-kaos. Om ikke andet så du kan følge med i den virtuelle watercooler-snak om Messica, Barnett og den rødvinsdrikkende vovse, der noget nær har nået ’Game of Thrones’-finale-højder.

Præmissen lægger hovedrystende fra start og bliver kun mere crazy derfra: 25 singler dater ’blindt’ igennem en væg, hvorefter de går ned på et knæ for det match, de nu engang har forelsket sig hovedkulds i på kortere tid, end det tager at koge et æg. Turtelduerne mødes, sendes på Paradise-hotel i Mexico sammen med de andre heldige/knapt så heldige par og skal derefter bo sammen i en måned op til brylluppet.

Hvilken machomand siger et flæbende »I don’t«? Hvem laver en reel runaway bride? Hvem drikker sig permanent i hegnet af fortrydelse over sin 10 år yngre forlovede? Hvem løber panden mod en racefordomsfuld svigerfar? Og hvem hulen ved, hvad en eks-tankmekaniker egentlig laver?!

Få alle svarene i karantænetidens ultimative realityfix.

‘Terrace House: Boys & Girls in the City’.

Kultudgaven:
’Terrace House’

Realitylands mest zen kultserie er præcis, hvad vores flossede nerver har brug for i en tumultarisk verden. Det japanske show, der siden 2015 har gået sin usandsynlige sejrsgang verden over, er så rørende enkelt som det overhovedet kan være:

Tre relativt hverdagsagtige piger og tre fyre indlogeres i et hus, og så følger vi deres dagligdags sysler fra fælles madlavning (du vil få akut lyst til selv at kaste dig ud i japansk cuisine), småforelskelser og lommeeksistentialistiske samtaler på sofaen.

Det lyder larmende kedeligt og ’Big Brother’-uoriginalt, men ’Terrace House’ er ren balsam for realitysjælen. Det kan dårligt forklares, men skal opleves – og så gør det jo ikke noget for relaterbarhedens skyld, at deltagerne tilbringer det mest af deres tid indendørs.

‘The Circle’.

‘Black Mirror’-modellen:
’The Circle’

’Black Mirror’-episoden ’Nosedive’ møder ’Love Is Blind’ og virkelighedens klamme catfishing-tendens i serien ’The Circle’, hvis uimodståelige amerikanske version landede herhjemme på Netflix tidligere i år. Og nu snyder vi faktisk lidt, for i modsætning til de andre serier på listen, er der her en pengepræmie på spil i pølseenden. Oh well.

Showets deltagere er isolerede i hver deres lejlighed, og kommunikerer udelukkende sammen igennem appen The Circle, der transskriberer deres indtalte beskeder til tekst. Som i en slags Tinder udi ekstremerne kan deltagerne således give sig ud for at være hvem som helst ­– og hvilket som helst køn – for at charme de andre, i håbet om at få en god rating (jævnfør ’Nosedive’s mareridtssamfund). Dem, der får de bedste ratings bliver forfremmet til influencere med magt til at blokere og eliminere andre deltagere fra cirklen.

Velkommen til vores alle sammens dystopiske fremtid – om end ‘The Circle’s positive budskab faktisk er, at det i sidste ende altid betaler sig at være sit eget, gode jeg.

Bonusinfo: Reality er fastfood for sanserne bedst nydt i fællesskab med vennerne, så husk, at du kan se og live-kommentere på alle serierne sammen med dine BFFs ved hjælp af Chrome-funktionen Netflix Party. Mere om den her.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af