Steven Spielberg i kovending: Laver eksklusiv aftale med Netflix

Steven Spielberg i kovending: Laver eksklusiv aftale med Netflix
'West Side Story'. (Foto: PR)

For et par år siden skabte Steven Spilberg stor debat, da han ytrede sin modstand mod Netflix og streaminggigantens indtog i filmbranchen.

Han endte faktisk med at kalde streamingplatformens film for »tv-film« i et forsøg på at adskille biograffilm og streamingfilm og har også forsøgt at få gennemført en række ændringer, der ville forhindre Netflix i at få deres film i betragtning til en Oscar.

Men nu er der kommet nye boller på Spielbergs suppe. Tidligere i år forlød det, at han sammen med Duffer-brødrene (’Stranger Things’) skulle filmatisere Stephen King og Peter Straubs roman ‘The Talisman (for Netflix, vel at mærke), og nu fuldender han den markante kovending, da hans selskab Amblin har underskrevet en eksklusiv aftale med, ja… Netflix. Det skriver Variety.

Aftalen gør, at Netflix fremover kan se frem til flere projekter, som skal produceres af Spielberg og Amblin til tjenesten, herunder to spillefilm (per år), hvoraf Spielberg formentlig selv skal instruere et par af dem.

»Hos Amblin er historiefortælling altid noget, der er vigtigt for os, og fra det øjeblik, hvor Ted Sarandos (CEO for Netflix, red.) og jeg begyndte at drøfte vores partnerskab, var det meget tydeligt, at vi havde en fantastisk mulighed for at fortælle nye historier sammen«, siger Spielberg i en pressemeddelelse.

Det ser dog ikke ud til, at Spielberg har tænkt sig at slippe biograffilmene helt, da han understreger, at Amblins aftale med Universal fortsat står ved magt.

Spielberg har også genindspilningen af ’West Side Story’ på programmet i år, og den lander (stadig) i de danske biografer 12. december.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af