Denis Villeneuve fik 1000 forskellige kostumedesigns at vælge mellem til ’Dune’

Denis Villeneuve fik 1000 forskellige kostumedesigns at vælge mellem til ’Dune’
'Dune'. (Foto: PR)

Alle, der har set ‘Dune’, vil vide, at det er en kæmpe verden, som Denis Villeneuves hold har bygget op.

Og én af de facetter, der fortæller noget om, hvor kompleks filmen har været at lave, er kostumerne.

Designerduoen Jacqueline West og Bob Morgan stod over for en stor opgave, da de skulle designe kostumerne til første del af Denis Villeneuves storværk. 

En intens og bred research endte med, at duoen præsenterede omtrent 1000 kreationer, som instruktøren kunne takke ja eller nej til. 

Fortællingen rummer mange forskellige folkeslag, hvis baggrund og historie designerne selvfølgelig ville udtrykke. 

Til de tre primære verdener, som filmen udspiller sig i – Arrakis, Caladan og Giedi Prime – blev designerne inspireret af film af instruktøren David Lean. Især var ’Dr. Zhivago’ og ’Lawrence of Arabia’ en god inspiration, fortæller de til Variety.

Dernæst udforskede Jacqueline West romersk og græsk mytologi. Det var relevant for kostumerne til Huset Atreides og Huset Harkonnen. Italienske barok- og rokokokunstnere som Goya, Caravaggio og Giotto blev også brugt som referenceramme. 

Men specielt udfordrende og vigtig var kreationen af de særlige hudtætte ørkendragter, som skuespillerne har på, når de er på ørkenplaneten Arrakis. De er nemlig livsnødvendige i historien. 

»Hver dragt skulle formes ud fra den enkelte skuespillers krop. For teoretisk set er det deres fysiske bevægelse, der aktiverer dragten til at være et destilleri», siger West til Variety. 

Både i bogen og i filmen bliver menneskenes kropsvæske nemlig genbrugt ved hjælp af den særlige ørkendragt.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af