Hør Michael K. Williams fortælle ærligt om sit stofmisbrug og liv

Hør Michael K. Williams fortælle ærligt om sit stofmisbrug og liv
Michael K. Williams. (Foto: Rodrigo Varela/Getty Images)

Mandag døde Michael K. Williams i sin lejlighed i Brooklyn, alt, alt for tidligt.

Skuespilleren bag uforglemmelige roller som eksempelvis Chalky White i ‘Boardwalk Empire’, Freddie Knight i ‘The Night Of’ og først og fremmest Omar Little i ‘The Wire’ blev blot 54 år.

Så sent som i februar besøgte Williams Marc Marons populære WTF-podcast, og her fortalte han interessant og ærligt om et liv præget af både succes og dystre sider.

Michael K. Williams besøgte podcasten i anledning af filmen ‘Body Brokers’, hvor han har hovedrollen som en narkomisbruger, der prøver at komme på fode i sit liv.

Og det var en rolle, der var meget personlig, understreger han, da han selv har kæmpet med misbrug af kokain og alkohol. Over for Marc Maron – selv en tidligere misbruger – fortæller han, at selv ofte har kæmpet med tilbagefald.

»Det er ikke alt sammen roser, og når du smider stofferne, så er det lykkeligt til ens dages ende, og livet bliver fantastisk. Nej, der er en masse stinking thinking, vi skal slippe af med, dårlige vaner og dårlige tankeprocesser«, siger han med udgangspunkt i skildringen af filmens hovedkarakter Wood.

Michael K. Williams fortæller, at han i en tidlig alder forsvandt fra sit virkelige liv i et hårdt kvarter i Brooklyn ind i fantasiverdener, og at han i sit forsøg på at passe ind i forskellige sammenhænge tidligt mistede fornemmelsen af, hvem han egentlig selv var som menneske.

Han begyndte på coke i en ung alder – og stofferne trak i ham som en eskapistisk kraft væk fra virkeligheden. Derfor var det også en hård prøvelse for ham at spille den kriminelle fængselskonge Freddie Knight i ‘The Night Of’, fortæller han.

Både før og efter ‘The Wire’ fik Michael K. Williams en del gangsterroller, men han har aldrig tænkt det som typecasting, siger han til Marc Maron – ja, faktisk tror han ikke på typecasting som begreb.

»Jeg er en sort mand, og jeg fortæller den sorte oplevelse. Jeg er fra the hood. Og jeg har haft et førstehåndsblik på, hvordan folk ender i de situationer, hvor de ender. Ingen vågner og siger, ‘jeg vil være en succesfuld crack-dealer på hjørnet’, eller ‘jeg vil være en succesfuld røver’ […]. De gør det ud af desperation og en følelse af, at de ikke har andre muligheder«, som han formulerer det.

»Jeg har set det ske så mange gange med folk, jeg kalder mine brødre, mine familiemedlemmer, mine brødre, og da jeg startede som skuespiller, og folk i Hollywood begyndte at kigge over mod mig for at portrættere de historier, tog jeg det øjeblikkeligt på som en æresmedaljon. Det her er mine folk, jeg kender dem, og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at sikre mig, at dem, som ikke kender den livsstil og de områder, vil forlade historien og føle empati og have en form for medfølelse og forståelse«.

»Jeg siger ikke, du behøver være enig – men jeg har gjort det til mit ansvar at efterlade publikum med de tre ting«.

Lyt til podcast-interviewet med Michael K. Williams her.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af