Nu skal man rent faktisk have set filmene, hvis man skal stemme om dem til Oscar

Nu skal man rent faktisk have set filmene, hvis man skal stemme om dem til Oscar
Oscar. (Foto: Carlo Allegri/Getty Images.)

Det burde måske være en selvfølge: Man skal have set de nominerede film, før man som medlem af Akademiet kan stemme om dem til årets store Oscar-priser.

Sådan har det imidlertid kun været i nogle af de mindre kategorier, som de med danske briller vigtige kategorier for Internationale Film og Bedste Kortfilm. Her har man først kunnet placere sine stemmer, hvis akademiets screener-system kunne se, at man har set alle de nominerede. De film, man har set i biografen, skulle man udfylde en særskilt note på med tid og sted.

Nu indføres denne model også i alle andre kategorier, altså inklusive hovedkategorien Bedste Film.

Hvilket er et skridt frem. Tidligere har man nemlig ikke kunnet være sikker på, at akademimedlemmerne rent faktisk havde set alle film og ikke bare stemte per automatik, og en stor del af kampagnearbejdet har handlet om overhovedet at få medlemmerne til at give filmene chancen. Man har også hørt om tilfælde, hvor medlemmer har fået deres assistenter til at stemme for sig.

Selvfølgelig kan man stadig snyde systemet, men nu kræver det altså en ekstra indsats, og det højner utvivlsomt prisens integritet.

Oscar-akademiet er i fuld færd med at udvikle prisen for tiden, senest med tilføjelsen af de nye priser for Bedste casting (allerede fra næste år) og for Bedste stunt (fra 2028).

Akademiet består i dag af omkring 10.000 stemmeberettigede medlemmer.

Næste års Oscar-show finder sted 15. marts.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af