Netflix kaster sig over nervepirrende undervandsdystopi med filmatisering af ‘BioShock’

Netflix kaster sig over nervepirrende undervandsdystopi med filmatisering af ‘BioShock’
'BioShock'. (Foto: PR)

Netflix gør klar til endnu en filmatisering af en populær spilserie med et projekt baseret på det legendariske ‘BioShock’.

Afsløringen faldt på Twitter, men Hollywood Reporter skriver, at der ikke er mange andre detaljer ude om projektet, som Netflix udvikler i samarbejde med spilfirmaet Take-Two.

Det vides altså ikke, hvem der skal skrive filmen, hvem der skal instruere, hvem der skal indtage filmens hovedrolle, eller hvornår filmen overhovedet forventes ude.

Til gengæld forlyder det, at Netflix ikke kun har planer om én film, men derimod et helt univers af potentielle titler, hvilket giver god mening, da spillets baggrund lægger op til mange historier.

‘BioShock’, som strækker sig over tre spil (og med et fjerde på vej), startede med historien om den fiktive undervandsby Rapture, der i 1960 lod samfundets rige og excentriske typer leve langt væk fra overvågende myndigheder og lovens faste rammer.

I spillet træder man i skoene på hovedrollen Jack, der som overlevende i et flystyrt ender i Rapture, hvor man opdager, at alt er gået grueligt galt med grusomme eksperimenter og interne opgør.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Siden rykkede serien op i skyerne, hvor en svævende by denne gang udgjorde omgivelserne for ‘BioShock’-universets videre fortælling, for som serien ofte bemærker: Der er altid en by.

Det er formentlig dét aspekt – at man kan udvide det cinematiske univers med historien om endnu en by – som Netflix satser på med deres projekt.

Det er ikke første gang, at der er planer om at filmatisere ‘BioShock’. Gore Verbinski var tilknyttet et lignende projekt i 2008 efter sin succes med ‘Pirates of the Caribbean’.

Efter længere tids problemer med kreative konflikter og uoverensstemmelser omkring et budget, der løb løbsk, blev filmen dog helt skrottet i 2014.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af