»Nationens største formidler af misinformation«: Facebook får massiv kritik inden amerikansk præsidentvalg

»Nationens største formidler af misinformation«: Facebook får massiv kritik inden amerikansk præsidentvalg

Det har været ventet med både spænding og frygt, da natten bød på den første af flere debatter i det amerikanske præsidentvalg, hvor demokraternes Joe Biden udfordrer Donald Trump.

Som forventet blev det lidt af en omgang mudderkast, hvor Donald Trump konstant afbrød Joe Biden, imens Biden prøvede at få et ord indført om demokraternes politik.

Men imens de to kamphaner gik i flæsket på hinanden, var der en tredje spiller, der blev nævnt i kulissen: Facebook. Biden-lejren går nemlig ikke kun direkte efter Trump, de går også efter platformen.

Ifølge Bidens kampagne lever Facebook slet ikke op til sit ansvar med at nedkæmpe misinformation fra Trumps kampagne, og det bliver nu et centralt punkt i valgkampen.

»Frem for at se fremgang ser vi tilbagegang. Facebooks løfte om at handle er intet andet end en undskyldning for ikke at gøre noget,« skriver Bidens kampagneteam i et officielt brev. »Millioner af mennesker stemmer. Imens er jeres platform nationens største formidler af misinformation om processen for at stemme.«

Et af kritikpunkterne, der jævnligt fremhæves ved Facebook, er deres manglende evne til at fjerne indhold, der konstant faktatjekkes som falsk. Derudover kritiseres deres algoritme for at give ekstra meget opmærksomhed til indhold fra højrefløjsorienterede medier.

Netop måden, hvorpå algoritmen bruges af de konservative i USA, modtog også lidt af en syngende lussing i brevet:

»Mr. Trump og hans allierede hijacker denne model for at så mistillid i vores demokrati. I har forpligtet jer til ikke at lade dette ske. Alligevel lader I det ske – om og om igen.«

I en kommentar til Axios udtaler en talsmand fra Facebook, at de »har regler for at sikre integriteten af valget«, og at de »løbende vil gøre brug af reglerne uden at tage parti«.

Det amerikanske præsidentvalg løber af stablen den 3. november.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af