Netflix, corona og romkugler: Tre ting man kan konkludere ud fra danskernes mest populære Google-søgninger i 2020

Google holder et spejl op foran det danske samfund og afslører vores dybeste hemmeligheder – eller i hvert fald vores største spørgsmål i løbet af året.
Netflix, corona og romkugler: Tre ting man kan konkludere ud fra danskernes mest populære Google-søgninger i 2020

KOMMENTAR. Du ved, hvad de siger – vil du se dit sande jeg, skal du bare kigge dine Google-søgninger igennem.

Derfor er det jo meget heldigt, at Google netop har offentliggjort de mest populære søgninger i Danmark i 2020, og hvilke afsløringer de gemmer på!

Det er som at se direkte ind i Danmarks sjæl. Et spejlbillede af en nation under nedlukning. En presset nation, men også en nation der har prioriteterne på plads. En nation, der ved, at bare fordi en pandemi konstant lurer i genbrugte mundbind og beskidte hænder, skal man aldrig gå ned på en god støvsuger.

Jo jo, der er ingen, der skal komme og sige, at 2020 har sendt danskerne på slingrekurs. Her er derfor tre konklusioner fra årets mest populære Google-søgninger, der viser, at corona muligvis fylder meget, men at livet går videre – dag for dag, søgning efter søgning.

1. Netflix er (stadig) størst

Det kan godt være, at Disney+ endelig blev lanceret i Danmark i år, men vi danskere har kun én sand streaming-kærlighed, der kan få os igennem de mørke aftener: Netflix.

Danskerne elsker film, og når vi leder efter den bedste film, googler vi specifikt efter ’Bedste film på Netflix’ (og når vi har behov for at slippe væk fra ungerne, googler vi ’Gode film på Netflix til unge’, for det er seriøst som at have to jobs med børn under corona-lockdown).

At vi søger så meget på Netflix giver god mening i dette år, for biograferne har været blandt den del af kulturlivet, der har måtte lukke dørene ad flere omgange. I mellemtiden har Netflix grebet chancen med den manglende konkurrence og cementeret deres rolle som streaming-giganten over dem alle.

Flere og flere film ryger desuden direkte på streaming, og her Netflix er ingen en undtagelse. Tværtimod. Samtidig har Netflix også styrket deres filmkatalog, der ellers har været udskældt, med nogle særdeles seværdige film i 2020.

2. Ingen skal fucke med vores bagværk

I top seks over årets ’Bedste…’-søgninger finder vi intet mindre end fire (!) bagværk-relaterede søgninger: romkugler, kanelsnegle, brownie og brød.

Den skarpe observatør ville her måske indskyde, at det nok skyldes ’Den store bagedyst’, for det er jo bare så hyggeligt at bage en kage lørdag aften, så vi kan spise en kage, imens vi ser på en anden kage, men nej.

Brød og brownie er simpelthen populært året rundt, og selvom brød peakede omkring årets første lockdown (en eller anden dag er vi nødt til at snakke om vores surdejs-fetich), så trender det faktisk jævnt igennem hele året.

Større udsving ser vi med kanelsnegle, der fik os igennem marts-lockdown, imens romkugler peakede i efteråret. Skal du have landets bedste romkugler, afslører søgningerne i øvrigt, at du skal et smut forbi Nørre Aaby, hvor de har præmievindende romkugler med »cremet og syndigt fyld«.

3. Vi er støvsuge-elskende sladrehanke

Der er ingen, der skal komme og sige, at danskerne ikke har fødderne solidt plantet i den jyske muld (og det gælder altså hele Danmark). Imens vi har kæmpet os igennem en omsiggribende pandemi, har vi distraheret os selv med at læse sladder om kendisser og finde den mest effektive støvsuger.

Vi har for eksempel været særdeles optaget af Daniel Åxman (Charlotte Schaumburg-Müllers kæreste, hvis du – ligesom alle os andre – havde brug for at google ham), Ibi Støving, da hun smed tøjet til årets Zulu Awards, og så Pernille Rosendahls forhold til Venstre-politiker Kristian Jensen.

Fælles for alle tre er, at de var ekstremt populære i Google-søgninger i løbet af en meget kort periode. Sådan var det derimod ikke med vores behov for en god støvsuger. Det har vi simpelthen konsekvent søgt efter igennem hele året. Selv da Danmark lukkede ned, holdt vi hovedet koldt og søgte hverken mere eller mindre efter ’Bedste støvsuger’

Og på den måde er det vel egentlig meget rart at vide, at danskerne kortvarigt kan blive opslugt af personsager, men de ting, der virkelig gælder – støvsugere, brød og Netflix – aldrig går af mode.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af