’WandaVision’ er en guldgrube af memes – her er de fire bedste

Imens kritikerne roser Marvels tv-serie, har internettets meme-fabrik haft en fest med at skabe uforglemmelige øjeblikke.
’WandaVision’ er en guldgrube af memes – her er de fire bedste
Agatha Harkness i 'WandaVision'. (Foto: Marvel Studios)

Advarsel: Artiklen indeholder spoilers for ’WandaVision’.

Filosoffen Vision

Der var ikke et øje tørt, da Vision ytrede sætningen »What is grief, if not love persevering?« i afsnit 8. Roserne væltede ind for manuskriptet, der leverede det filosofiske guldkorn i det allerede sørgeligt tragiske afsnit.

Men efter lidt betænkningstid gik det op for mange, at replikken måske var lige lovlig overvurderet, og at der blev spillet lidt for meget for følelserne. For ramte de syv ord virkelig så hårdt, at vi havde brug for en hel pakke Kleenex?

Sådan et dilemma skal man ikke give meme-møllen, og inden længe var den i fuld sving til stor glæde for alle os andre, der glædeligt tager imod Visions storladne budskab i selv de helt små ting.

»It’s been Agatha all along!«

Vi er allerede gået i selvsving over Agatha Harkness’ skurketemasang én gang før, men vi kan lige så godt gøre det igen. For mens Visions replik deler vandene, er der enighed om Agathas meme-banger: Den er i toppen over seriens absolutte højdepunkter.

Måske skyldes det Kathryn Hahns fænomenale mimik som Wandas nemesis i Westview, eller måske er det bare sangens melodi, der skriger af højt skurkehumør og creepy vibes fra den (lidt for) nysgerrige nabo.

Én ting er dog sikkert: En klassiker er født, og du kommer til at nynne sangen resten af dagen, om du vil det eller ej – sådan er det bare, når Agatha trækker i trådene.

Et blink afslører alt

Vi kender det alle sammen: Vi er fanget i en kolossalt kedelig samtale, men når den anden spørger, om man keder sig, parerer man med et alt for hurtigt »nej, overhovedet ikke!«, imens man ihærdigt prøver at holde sig vågen.

Netop den situation (og så mange andre, hvor man dækker over en mindre løgn, som de fleste har luret) er nu blevet meme-ificeret med dette ikoniske wink, som Agatha fyrede af i afsnit 3.

At dette meme samtidig spiller ind i en corona-mentalitet, hvor vi bare er blevet mere ærlige omkring, hvad vi (ikke) gider, gør det ekstra relevant. Der er simpelthen ikke en situation, når vi bare ikke orker mere, hvor det ikke kan bruges.

Pietro-fiaskoen

Der var så mange teorier om, hvilken udgave af Pietro som Evan Peters faktisk spillede, at vi til sidst ikke kunne se skoven for bare træer – og det endte da også med at bide ’WandaVision’ i røven.

For det stort opstillede mysterium kollapsede med et brag, da Peters’ rolle viste sig at være en tilfældig gut ved navn Ralph, som Agatha Harkness havde fortryllet ind i rollen som Wandas afdøde bror (eller var han nu også det … ? Læs mere HER).

Sådan en fiasko slipper man ikke godt fra på internettet!

Det var nemlig en af sæsonfinalens mest tandløse afsløringer, og det understregede samtidig en slet skjult kritik af, at ’WandaVision’ ikke altid glimrede med seriens mest hypede fanteorier og lol-værdige replikker (vi kigger på dig, Vision).

Læs også vores guide til finalens mange skjulte easter eggs HER.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af