Kanye West opkøber det kontroversielle sociale medie Parler – en favorit på den radikale amerikanske højrefløj

Kanye West opkøber det kontroversielle sociale medie Parler – en favorit på den radikale amerikanske højrefløj
Kanye West til modeugen i Paris. (Foto: Edward Berthelot/GC Images)

Kanye West har indgået en aftale om at opkøbe det sociale medie Parler, der promoverer sig selv som en platform for ytringsfrihed.

Parler har annonceret det planlagte opkøb i en pressemeddelelse, hvor Ye selv forklarer, hvorfor han kaster penge efter tjenesten, der har været brugt af de mere radikale dele af den amerikanske højrefløj:

»I en verden, hvor konservative holdninger opfattes som kontroversielle, er vi nødt til at sikre vores ret til at ytre os frit«, udtaler han.

Opkøbet – som forventes gennemført i slutningen af 2022 – kommer, efter West for nylig blev bandlyst fra Twitter grundet antisemitiske udtalelser, som i øvrigt også fik ham i fedtefadet hos Instagram.

Ifølge pressemeddelelsen skal aftalen med Ye sikre Parlers fremtid som »et økosystem, hvor alle stemmer er velkomne«, og hvor man ikke kan cancelles for sine holdninger.

Parler så dagens lys tilbage i 2018, men slog primært igennem i 2020, hvor platformen blev lanceret som et alternativ til Twitter for især Trump-stømmer, højrekonservative personligheder og konspirationsteoretikere, der bakkede op om QAnon.

Ye er allerede oprettet som bruger på Parler, hvor han i skrivende stund har 91 følgere.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af