Elon Musk og Twitter sagsøges for at sprede antisemitisme i Tyskland

Elon Musk og Twitter sagsøges for at sprede antisemitisme i Tyskland
Elon Musk. (Foto: Pool/Getty Images)

Både Elon Musk og Twitter er blevet sagsøgt i Tyskland for at tillade udbredelsen af antisemitisme og holocaust-benægtelse på platformen.

Sådan lyder anklagerne fra den tyske organisation HateAid, der arbejder for at bekæmpe hadsk tale, og den europæiske sammenslutning af jødiske studerende, der er gået sammen om sagen mod det sociale medie, skriver Daily Dot.

»Twitter lover at beskytte alle deres brugere. Men antisemitisme er blevet en normalitet på platformen«, skriver HateAid på deres hjemmeside og tilføjer: »Platformens manglende indgriben fører til en hidtil uset spredning af antisemtisme«.

Tyskland har på grund af landets rolle i 2. verdenskrig en særdeles streng lovgivning, når det kommer til antisemitisme, og det er ulovligt at benægte holocaust.

Elon Musk har tidligt udtalt, at han er stærk tilhænger af komplet ytringsfrihed. Ikke desto mindre har Twitter samtidig understreget, at platformen retter sig efter lovgivningen i de lande, hvor den er tilgængelig.

Derfor fokuserer søgsmålet på antisemitiske og holocaust-benægtende tweets, der er lagt online efter, Musk overtog firmaet.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af