Googles nye robot kan lave musik på kommando

Googles nye robot kan lave musik på kommando
Kryptokunst. (Foto: Pexels)

Kunstig intelligens har taget internettet med storm det seneste år, hvor især syntetiske malerier og chatbotter stjæler opmærksomheden.

Nu melder Google sig ind i kampen, men det bliver hverken med kunst eller tekst – det er derimod med en musikbot, der kan skabe musik baseret på små linjer af tekst eller lyde, skriver Mashable.

Techgiganten arbejder efter sigende på en kunstig intelligens under navnet MusicLM, der frit kan komponere alverdens genrer, hvis bare den får en udførlig beskrivelse.

Et eksempel er »Soundtracket til et arkadespil. Højt tempo og opmuntrende med en catchy elektrisk guitar. Musikken er monoton og nem at huske, men med uventede lyde«, skriver Mashable.

De mange former for kunstig intelligens har skabt kontrovers online, hvor diskussioner om ophavsret og brud på selvsamme ofte forbliver en uløst problematik.

MusicLM vil – som en kunstig intelligens, der kan skabe musik ud af eksisterende lyde – formentlig skrive sig direkte ind i samme form for debat.

Af samme årsag har Google valgt ikke at lancere deres musikbot til offentligheden, så den ikke kan bruges til at kopiere og plagiere allerede eksisterende musik.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af