Tomas Barfod er en mand med mange jern i ilden. Udover at virke som producer, huserer han bag gryderne i WhoMadeWho, der tidligere i år udgav albummet ‘Ember’ og så har han for nylig udgivet ep’en ‘Glory’ i eget navn. En ep vi i øvrigt kvitterede med fem stjerner. Midt i travlheden har vi fået ham til at løfte sløret for, hvordan hans forhold til teknologi er og det bringer os både omkring spolebåndoptagere, præsidentielle man-buns og børn, der får bank.
Hvilket sociale medie er din favorit og hvorfor?
»Generelt holder jeg af både Twitter, Instagram, Snapchat og Facebook, men Facebook er det medie, jeg bruger mest og har mest nytte af. Når Facebook viser sig fra sin bedste side, får jeg en del gode ting ud af det, som for eksempel eksperthjælp fra “venner” til alle mulige ting og både sjove ligegyldigheder eller relevante informationer. En anden ting, jeg elsker ved Facebook, er, at jeg har adgang til både WhoMadeWhos og min fanside. Det giver mulighed for praleri direkte ud til 100.000 mennesker og det kan godt være god terapi på en vinterdag.«
Hvad er den værste oplevelse, du har haft på et socialt medie?
»Her kommer Facebook igen ind. Jeg har et par klamme oplevelser om året, fordi der en eller anden af min “venner”, sikkert af godt hjerte, beslutter sig for at poste et barn få bank eller noget i den stil. Jeg har en del dårlige billeder på nethinden på den konto. Og jeg vil hermed opfordre til ikke at give sådan noget lort taletid, det skaber intet godt eller retfærdigt at distribuere vold og mishandling tværtimod, og jeg forstår faktisk ikke sådanne videoer ikke bliver slettet med det samme, når man på samme medie kan blive anmeldt for en røvballe.«
Hvilken mobiltelefon var din første?
»En kæmpe Motorola. Det kostede seks kroner i minuttet at ringe, så mit forhold var meget sparsomt, eftersom jeg var på SU.«
Hvad er dit forhold til din nuværende mobil?
»Intenst og generelt positivt. Jeg bruger den meget, men løser også mange arbejdsopgaver fra den. Jeg forsøger dog ikke at bruge den, når jeg er hjemme eller når jeg er i sociale sammenhænge, medmindre det er strengt nødvendigt.«
Hvad er dit første minde med elektronik?
»Jeg legede med min fars spole-båndoptager, hvilket er en båndoptager med store bånd, der ligner filmruller.«
Hvad er dit yndlingselektronik og hvorfor?
»Jeg ville ønske jeg kunne sige en eller anden smart gadget eller en synthesizer fra mit studie, men det er nok min iPhone. Jeg elsker, at jeg kan arbejde og blive underholdt med sådan en lille ting.«
Hvilke apps kan du anbefale og hvordan bruger du dem?
»Jeg bruger forskellige fitness-apps, når jer er på tour for ikke at blive producer-fed. ‘7M Workout’ (en trænings-app centreret omkring syv minutters træningspas) er godt lavet og kan bruges hvor som helst, også i længere end syv minutter.«
Hvad er det bedste ved ny teknologi?
»Det giver mange en mulighed for at gøre sig gældende. I mit felt er det dejligt at se, at kunstnere fra lande, der normalt ikke har historie for musik-eksport, får en mulighed for at sprede deres musik i hele verden. Det samme gælder også inden for en masse kreative områder. På makro-niveau er det min opfattelse, at teknologi også giver frihedskæmpere, fattige, flygtninge og så videre mulighed for at kommunikere og måske blive hørt.«
Hvad er det værste ved ny teknologi?
»Jeg kan ikke se noget problem, især hvis man vejer ulemper med fordelene. Jeg kan godt se at nogen har svært ved at håndtere sociale medier og bliver opslugte af deres smartphones, men jeg synes ikke det er teknologien, der er problemet. Det er de mennesker, der lader den tage kontrollen over deres liv.«
Hvad bør man altid undgå på nettet/med ny teknologi?
»Man bør helt klart undgår at sidde med sin Facebook eller smartphone, når man er i selskab med nogen, man kan lide.«
Hvad er det sjoveste, du nogensinde har set på nettet?
»Der er så meget sjovt. Den seneste var statsledere med man-buns. Det var sjovt at se, hvordan Putin så ud med Swedish House Mafia-hår eller Obama med strøggøgler-hår.«
Læs også: Eloqs tech-vaner: »Jeg tror, mange glemmer at tage en digital pause en gang imellem«