Designeren Sigurd Bank vil gerne udfordre: »Danske mænd har en tendens til at klæde sig ens«

Det fremadstormende danske herrebrand Mfpen forstår at lege, uden at det detaljeorienterede streetwear bliver for larmende. Men selv om æstetikken er minimalistisk, forsøger Sigurd Bank at skubbe til de danske vaner.
Designeren Sigurd Bank vil gerne udfordre: »Danske mænd har en tendens til at klæde sig ens«
Sigurd Bank

Bukserne er brede og stumper, ærmerne på den sorte hættetrøje hænger tilpas langt nede over skuldrene, og på fødderne sidder et par Chuck Taylor All Star ’70, der tro mod designerens uniformering er stylet med et par hvide sokker. 30-årige Sigurd Bank lægger på ingen måde skjul på, at hans brand, Mfpen, reflekterer hans personlige stil.

»Jeg laver lige præcis det, som jeg selv vil gå i. Hvorfor skulle man ikke gøre det?«, spørger han undrende, da jeg møder ham på en café i indre København.

At han er gået all in på sit eget brand, lå ellers ikke i kortene. Han er uddannet inden for produktion og har igennem flere år arbejdet med design for andre brands, så da ideen til Mfpen spirede i 2015, var brandet primært tænkt som et sideprojekt.

»Nu har det bare udviklet sig til meget mere end det. Når man arbejder med tøj hver dag, drømmer man om at kunne lave sit eget en dag«, fortæller han.

Fra Mfpens SS17-lookbook

Bank har netop sendt sin anden Mfpen-kollektion på gaden. Den fortsætter designerens fascination af streetwear, men trods en udpræget minimalisme skiller tøjet sig ud på den danske modescene og sætter på visse områder samme æstetiske kurs, som eksempelvis svenske Our Legacy har gjort det med overdimensionerede lommer, løse pasforme og udfordrende materialevalg.

Kollektionen omfatter blandt andet en lang ternet frakke med sænkede skuldre og flere af de brede bukser med læg og presfolder, som allerede er genkendelige Mfpen-styles og understreger, at en løs silhuet sagtens kan være velsiddende.

Fra Mfpens SS17-lookbook

»Det handler sgu om at lave tingene ordenligt«

Ud over pasformen understreger Bank gentagne gange, hvor meget han prioriterer selve produktionen af tøjet.

»Det handler sgu om at lave tingene ordenligt. Jeg vil gerne have, at mine kollektioner også er relevante om fem år«, fortæller han og fremhæver, hvordan djævlen ligger i detaljen med en kort og kasseformet sportsjakke, der har flere subtile detaljer og store frontlommer.

Han er stadig en ny spiller i dansk mode, men måske er det netop de løse silhuetter, som er årsagen til, at Mfpen endnu ikke har fået sit gennembrud herhjemme, selv om han langsomt mærker en større interesse for sit design.

»Næsten alle danske mænd har en tendens til klæde sig ens. Men jeg føler, at folk efterhånden tør mere og bliver mere klar på mine silhuetter«, siger han og fortsætter: »Men det er heller ikke fedt, hvis folk bare tager hele pakken med sænkede skuldre og stumpede, brede bukser, fordi de har set det på Insta. Der skal også personlighed i det, når man klæder sig på«.

Fra Mfpens SS17-lookbook

»Jeg laver bare min ting«

Bank er begyndt at få hul igennem i England og flere af de asiatiske lande, og med den interesse følger allerede nu en større frihed i designprocessen.

»Der er plads til, at jeg kan designe lidt vildere og vise endnu mere. Det har jeg ventet på«, siger han, imens han hiver telefonen frem og viser et par billeder af fremtidige designs, blandt andet en japansk sneaker-collab med skoproducenten Buddy.

Fra Mfpens SS17-lookbook

Det er en hård branche, men Mfpen tegner sig som et dansk herrebrand, der har fundet sin egen æstetik. Bank har dog ikke lyst til at kalde brandet den næste store ting.

»Jeg kunne lave en Kanye og sige, selvfølgelig, men jeg laver bare min ting. Det er der også mange andre, som gør. Jeg vil hellere fremhæve mig som én af de nye«.

Mfpen forhandles i Danmark via Mfpen.com.

Artiklen har tidligere været bragt i Soundvenue Magazine.

Læs også: »Feminisme er ikke en catwalktrend«, siger den svenske designer Ida Klamborn

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af