Amazon afslører Luna – deres nye streamingplatform til spil

Amazon afslører Luna – deres nye streamingplatform til spil
Foto: Amazon

Amazon har meldt sig ind i kampen om spillernes opmærksomhed dette efterår med annonceringen af Luna, deres nye streaming-platform for spil.

Luna er en cloud-baseret platform, hvor PC-spil bliver streamet til ens platform af eget valg, for eksempel tv, en Mac eller iOS-enheder (dog ikke som app, men via browser).

Prisen for tjenesten bliver 5,99 dollars. For dette får man et udvalg af spil i 4K, som man har fri adgang til. Lyder det bekendt, skyldes det formentlig, at dette lyder næsten identisk med Googles spil-streamingplatform, Google Stadia.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det, der dog adskiller Luna fra andre streamingtjenester, er officielle kanaler dedikerede til spilfirmaer og forskellige genrer. Ubisoft er allerede annonceret som officiel partner, og deres spil vil blive tilgængelige på Luna, lige så snart de lanceres.

For at få adgang til disse kanaler (der er åbenbart andre end Ubisoft på vej, heriblandt en kanal dedikeret til rollespil) skal man dog betale ekstra, da de kræver et separat abonnement.

Derudover integreres Luna også med Twitch, som Amazon ejer. Der vil blandt andet være mulighed for at hoppe direkte ind i spil på Luna via livestreams på Twitch.

Ifølge Amazon (via IGN) vil formålet med Luna ikke være at tilbyde de største og nyeste spil fra første dag, men derimod at gøre spil nemmere tilgængelige for en bredere skare af folk. Der er altså ikke tale om en direkte konkurrent til konsoller som Xbox og PlayStation.

Det behøver vi dog heller ikke bekymre os så meget om i Danmark på nuværende tidspunkt. Der er nemlig ingen planer om at lancere Amazon Luna på vores breddegrader i den nærmeste fremtid.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af