Beyoncé i modvind – Ivy Park anklages for sweatshop-lignende produktionsforhold

Beyoncé i modvind – Ivy Park anklages for sweatshop-lignende produktionsforhold

Hun lancerede sin tøjlinje med stærke, inspirerende budskaber til andre kvinder. Budskaber om at elske sig selv og forstå, at skønhed er mere end blot ens fysik. Nu har fokusset dog ændret sig for Beyoncé og Ivy Park.

Den engelske tabloidavis The Sun hævder nemlig, at tøjet, der bliver lavet i samarbejde med Topshop-ejeren Philip Green, er produceret under sweatshop-lignende forhold i Sri Lanka, hvor arbejderne tjener omkring 45 kroner om dagen.

»Når de (Beyoncé, red.) snakker om kvinder og selvstændiggørelse, er det kun for udlændingene. De vil have, at udlændingene skal tro, at alt er okay«, siger en maskinarbejder fra en fabrikkerne til The Sun.

Beyoncé i Ivy Park-kampagne
Beyoncé i Ivy Park-kampagne

Det er firmaet MAS Holdings, der ejer fabrikken, hvor tøjet fremstilles, og egentlig har det loven på sin side, da selv de dårligst betalte tjener mere end minimumlønnen på 13.500 rupi (cirka 600 kroner) om måneden. The Sun skriver dog, at der nærmere kræves de tredobbelte for at leve i landet.

»Det her er en form for sweatshop-slaveri«, siger Jakub Sobik fra Anti-Slavery International ifølge The Sun. »Det er flere elementer her, der tyder på slaveri – lav løn, restriktioner for kvindernes liv om aftenen, hvor de også låses inde«.

Ifølge The Sun har Ivy Park givet følgende udmelding: »Ivy Park har et stramt etisk handelsprogram. Vi er stolte over vores vedvarende indsats i forhold til fabriksinspektioner og revisioner, og verden over arbejder vores hold tæt med vores leverandører og deres fabrikker for at sikre overensstemmelse. Vi forventer, at vores leverandører møder vores etiske regler, og vi støtter dem i at møde disse krav«.

Det er selvfølgelig en grim og ærgerligt sag for Ivy Park (og Topshop), men det er naturligvis et problem, der er meget større. Som i-D påpeger, så er Safia Minney i gang med Kickstarter-projektet ‘Slave to Fashion’, og hun har lavet en undersøgelse, der viser, at 71 procent af firmaer tror, at der er sandsynlighed for moderne slaveri et sted i deres leverandørkæde.

Beyoncé er stadig tavs i sagen.

Læs også: Glemte Beyoncé sit kropspositive budskab, da hun lavede ny Ivy Park-lookbook?

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af