Dansk Design Talent – Magasin Prisen: Muf10 og Saks Potts er blandt de nominerede i år

Dansk Design Talent – Magasin Prisen: Muf10 og Saks Potts er blandt de nominerede i år

Landets største designkonkurrence, Dansk Design Talent – Magasin Prisen, har netop offentliggjort årets nominerende designere, der skal kæmpe om æren, 500.000 kroner og et show under modeugen i februar 2017.

Blandt de fire udvalgte finder vi semi-etablerede navne som herretøjsdesigneren Ellen Pedersen og kvindetøjsduoen Saks Potts, der begge viste show under den netop overstående Copenhagen Fashion Week samt de to nyere bekendtskaber Cecilie Bahnsen og Muf10. Sidstnævnte har dog været på manges læber det seneste år efter at have markeret sig med designs til blandt andre Sivas, Medina og diverse streetstyle-personligheder.

Sammen med hver sin mentor og tilknyttede musikere danner designtalenterne de fire designhold (se dem nedenfor), der skal kreere fem outfits med deres artister in mente. Undervejs kan designerne trække på den erfaring og de kompetencer, som deres tildelte mentor ligger inde med.

I sidste ende vil designernes kreationer blive bedømt af et dommerpanel bestående af folk fra modebranchen (inklusiv Soundvenues moderedaktør), ligesom en offentlig afstemning vil have indflydelse på det endelige resultat. Vinderen annonceres i forbindelse med et event på Statens Museum for Kunst den 27. oktober.

Det er fjerde gang, at Dansk Design Talent – Magasin Prisen afholdes, og tidligere har Anne Sofie Madsen, Mark Kenly Domino Tan og Tonsure vundet.

Årets udvalgte designere, mentorer og artister er:

Designer: Ellen Pedersen
Mentor: Gitte Wetter fra Samsøe & Samsøe
Artist: Citybois

Designer: Muf10
Mentor: Han Kjøbenhavn
Artist: Gilli, Højre Øje, Kesi, Emil Stabil, Lord Siva

Designer: Saks Potts
Mentor: Ganni
Artist: Pernille Rosendahl

Designer: Cecilie Bahnsen
Mentor: Ulrik Garde Due
Artist: Reem

Læs også: Lær de nominerede til årets Dansk Design Talent bedre at kende

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af