Guide: Ti beviser på, at logomania raser igen

I takt med at 90’erne og de logo-glade streetwear-mærker har fået en renæssance, fylder brandlogoer igen meget. Her ti af tidens bedste eksempler.

fila-blackline 

Fila

Det italienske sportsmærke Fila er mere end 100 år gammelt og var et af de brands, der i 70’erne lagde grundlaget for de kommende års logofanatisme. For med en ny brandingstrategi, et nyt logo og en masse højtprofilerede atleter i ryggen – blandt andre Björn Borg – blev Fila hurtigt dét mærke, som alle ville have – og vise de havde. Fila-logoet kom derfor i front, og det er det stadig, som på denne color-blockede retro-sweatshirt.
520 kr. hos Fila.
collage_logo_3_1 

Champion

Ligesom Fila har det amerikanske sportsmærke også været en vigtig spiller i logoernes opblomstring. For med sit genkendelige C-logo satte mærket sig eksklusivt på retten til at beklæde de 27 hold i NBA i start-90’erne. Det gav mærket stærk medvind, og pludselig ville alle have Champion på – både når de trænede, men i særdeleshed når de ikke gjorde. I takt med tidens sportswear-bølge gør Champion nu comeback, især takket være Vetements omfavnelse af brandet. Disse joggingbukser står som et helt skarpt bevis på brandets retur til modescenen.
650 kr. hos Goodhood.
collage_logo_1 

H2O

Danske H2O var for et par år siden helt fremme i modebilledet, da de lancerede et designsamarbejde med Stine Goya, der gjorde den ellers lidt triste badesandal til modebloggernes allerhøjeste ønske. Siden er interessen omkring mærket faldet lidt, men med en ny logo-domineret kollektion af t-shirts, sweatshirts og kasketter ser det ud til, at H20 har fundet den gyldne 90’er-opskrift frem igen – som på denne t-shirt.
299 kr. hos S.T. Valentin.
reebok 

Reebok

Det amerikanske sportsmærke har i mange år sat sit præg på sportswear med sit karakteristiske Vector-emblem. Egentlig blev logoet ændret i 2014 som et led i en ny strategi, men Reebok har ikke glemt sin arv og har netop bragt det gamle logo til live i deres nye Reebok Classics-kampagne, og som med Champion er Vetements-hypen også smittet af på brandet. Tag en tur tilbage i Reeboks arkiv med denne hvide sweatshirt, der både fanger tidens tendens og genkendelsens glæde.
415 kr. hos Urban Industry.
collage_logo_7 

Kenzo

Brandet har altid været larmende og banebrydende, og det japanske mærkes nyeste designduo, Humberto Leon og Carol Lim, var derfor ikke bange for at bringe Kenzo-logoet tilbage i front i 2012, selv om modebranchen generelt var tilbageholden overfor en tilbagevenden til logo-mania. Verdens modeentusiaster gik dengang amok over den ikoniske tiger-sweatshirt, og siden har Kenzo dyrket sit logo, der ofte optræder som omdrejningspunktet for deres design – præcis som på disse joggingbukser.
1.450 kr. hos Net-a-porter.
collage_logo_5 

Moschino

Det er svært at snakke logoer uden at nævne det italienske modehus Moschino, der som få andre nedbryder måden at tænke tøjdesign på. Siden amerikanske Jeremy Scott satte sig som kreativ primus motor i 2013, har Moschino-navnet ofte figureret på tøjet, gerne så stort og så farverigt, at der ikke er nogen chance for at misse det. Tænk bare på den McDonald-inspirerede sweater for et par sæsoner siden, der her optræder i en lidt mindre flamboyant udgave – men også kun lidt.
3.600 kr. hos Net-a-porter.
9985-Green-f384ddc4- 

Gosha Rubchinskiy

Det kan ikke benægtes, at en af de nyeste stjerneskud på modescenen, er den russiske designer Gosha Rubchinskiy, der med sit post-sovjet udtryk har sat sig tungt på modeentusiasternes ønskelister. Det er især hans signatur-tøj, der får de flestes hjerte til at banke hurtigere, da de russiske gloser tilvejebringer en helt speciel autencitet, der kan være svær at finde i branchen.
635 kr. hos Lyst.com.
woodwood_logomania 

Wood Wood

Selv om det danske brand tidligere har brugt deres omvendte AA-logo centralt og fremtrædende på deres tøj, viser de denne sæson, at man også kan bruge logoer på en mere diskret måde, der ikke råber, men stadig kalder på opmærksomhed. Så hvis du stadig vil bibeholde lidt skandinavisk minimalisme, men samtidig inkorporere lidt logomania, er denne polo en god løsning.
700 kr. hos Wood Wood.
collage_logo_6 

A.P.C.

A.P.C. er normalt et mærke, der specialiserer sig i klassikere – fra jakker og sweatre til sko. Det er derfor heller ikke nogen overraskelse, at A.P.C. hopper på logo-bølgen med en stilren gråmeleret sweatshirt, der dog får et lidt legende udtryk med det påsyede logo i en humoristisk font og kontrastfuld blå.
930 kr. hos A.P.C.
733378_in_pp 

Balmain

Og nu vi er ved sweatshirts kan man ikke komme uden om dem, der er lavet af nogle af verdens største og dyreste modehuse. Franske Balmain er ét eksempel, og her er den afslappede, sorte sweatshirt kombineret med et stilrent logo i hvidt. Enkel og klassisk – og ja, rimelig dyr.
2.825 kr. hos Net-a-porter

Læs også: Guide: Frem med 90’er-lapperne

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af