Guide: Dansk mode sprudler – det bedste fra efterårets kollektioner

Der sker meget i dansk mode – fra Cecilie Bahnsens forfinede håndværk til Muf10’s rebelske logoprint. Vi har samlet de bedste 16 beviser.

Astrid Andersen

Det er svært at se bort fra logoer for tiden, især når man tager sit udgangspunkt i sports- og streetwear. Her finder Astrid Andersen dog en fin underspillet tone-i-tone måde at inkorporere sit logo på track-jakken, der blander velour og og blød jersey.

3.250 kroner hos Astrid Andersen


Lærke Andersen

Hun er en af landets mest interessante nye navne, hvilket denne jakke er et godt eksempel på. For Andersen har taget streetwears rå æstetik til sig, som her kommer til syne via de udvendige syninger – og ja, så er orange på vej fra gaden og ind i de store modehuse.

4.300 kroner hos Rezet


Cecilie Bahnsen

Det er gået stærkt for Cecilie Bahnsen. Først Magasin Prisen sidste år og så en finaleplads i den prestigefulde LVMH Prize i år. Men hun har også fundet sin egen stil, der mindes modens finere tider med florlette materialer og feminine snit. Som denne satinskjortekjole hvor flæserne er en del af Bahnsens signatur.

4.700 kroner hos Lot29


Muf10

Dansk modens rebel nummer ét, Reza Etamadi, har taget skridtet fra kun at lave eksklusive kreationer til street style-blikfang til diverse modeuger og til rent faktisk at sætte sine design til salg. Ponchoen er fra hans FW17-kollektion, som blev vist under Copenhagen Fashion Week i foråret. Og den bærer selvfølgelig brandlogoet.

2.000 kroner hos Muf10


Ganni

Kjolen er blot et af mange beviser på Gannis trendforståelse, for den ligner noget Vetements kunne have lavet og både klassisk med plisseringer og flæser uden at blive forfinet eller overfeminin.

1.999 kroner hos Ganni


Henrik Vibskov

I hænderne på Vibskov får det mest et twist. Det ligger i hans dna. Det gælder også noget så klassisk som en denimkedeldragt. Den høje hals, lukningen og den skæve brystlomme er blot nogle af detaljerne, der giver buksedragten karakter.

3.347 kroner hos Henrik Vibskov


Saks Potts

Designduoen har for længst bevist, at de kan arbejde med andet end pels, selv om det har været deres claim-to-fame. For de har altid fingrene velplaceret på tidens puls, så selvfølgelig har de også lavet et joggingsæt – faktisk et helt enkelt og klassisk et af slagsen, med et diskret logo, selvfølgelig.

1.195 kroner hos Saks Potts


Carcel

Det unikke, nye navn i dansk mode har allerede fået stor international opmærksomhed på deres forretningsmodel, der går ud på at samarbejde med kvindefængsler om produktionen af deres tøj. Til en start har kvindelige fanger i Peru strikket med landets babyalpacauld, og det er der blandt andet kommet denne fine sweater ud af, som har en flot detalje med den lyserøde ærmekant, der kan foldes op.

1.115 kroner hos Carcel


Won Hundred

Der er næsten trend-overload i sweateren – fra de sænkede skuldre og statement-ærmer til det ødelagte look, som Kanye West var med til at skubbe frem i lyset for et par sæsoner siden. Men det fungerer for Won Hundred, der har skabt en grå sweater med masser at byde på.

1.400 kroner hos Won Hundred


Heliot Emil

Et af landets få streetwear-brands, der dyrker det internationale look, som det blandt andet kan ses på brødrene Juuls nye oversize strik, der i både form og med det tegnede ansigt spejder mod Raf Simons – som så mange andre de senere år.

1.599 kroner hos Heliot Emil


Martin Asbjørn

Måske tarveligt at fremhæve en cap, som det bedste fra en designers kollektion, især fordi Martin Asbjørns FW17-kollektion især byder på mange flotte jakker. Men i lyset af et prisniveau i omegnen af 10-15.000 kroner, så går vi med kasketten, der i fløjl også er en fin opdatering af dad cap’en.

500 kroner hos Wardrobe 19


Tonsure

Den løse silhuet og et fokus på de små detaljer har kendetegnet det danske brands æstetik fra starten af, og det går igen på denne lettere oversize skjorte, hvor den store brystlomme og de små knapper skiller sig ud.

1.369 kroner hos Tonsure


Mfpen

Der kan sagtens trækkes paralleller mellem Mfpen og Tonsure, selv om Mfpen måske har en tand mere fokus på enkle udtryk. Denne bomber minder dog lidt om Tonsures fra sidste år og tager den rå maskuline energi og gør den mere casual ved at fjerne ribkanten i bunden. Det skaber et mere afslappet look.

2.975 kroner hos Mfpen


Soulland

Det er selvfølgelig ikke Silas Adler og co.’s designmesterværk for sæsonen, men t-shirten siger alligevel meget om Soullands baggrund og lyst til at råbe op. For selv om sloganet er tyvstjålet fra en anti-Vietnam-protest, så står det stadig skarpt – og ligger godt i munden.

409 kroner hos Soulland


Wood Wood

Godt nok er Wood Woods efterårskollektion blandt andet inspireret af sejlsport, og striberne på trøjer refererer vist nok nogle af de flag, der bruges på en båd. Men det er svært ikke at få russiske vibes, når man ser farverne – især med tanke på, at Gosha Rubchinskiy og Demna Gvasalia ikke har mistet deres magt i modebilledet. Og så er det bare en anorak, der står skarpt.

1.800 kroner hos Wood Wood


Nosomnia

Det er et af de nyere mærker herhjemme, som stadig kæmper for at få fodfæste – og det har de absolut fortjent, som deres take på tidens populære anorakker også beviser. Designet er enkelt, men med øje for detaljen, som logoprintet på jakkens inderfor afslører.

2.600 kroner hos Nosomnia

Læs også: Anorakken er din perfekte efterårsjakke – ni stærke eksempler

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af