KITH’s Versace-samarbejde bliver årets Supreme x Louis Vuitton

KITH’s Versace-samarbejde bliver årets Supreme x Louis Vuitton
Bella Hadid åbnede den sidste del af Kith-showet, hvor Versace-samarbejdet blev præsenteret

De internationale modeuger er kun lige startet i New York. Forude venter stadig London, Milano og Paris i løbet af de kommende uger. Men uden at vide, hvad de andre brands har gemt i ærmet, så tør vi godt sige, at der skal meget til at vælte KITH’s nye samarbejde med Versace af pinden på toppen af hype-pyramiden.

Designeren og bagmanden Ronnie Fieg havde teaset det, men i nat dansk tid rullede han og Donatella Versace så deres fælles design ud i forbindelse med KITH’s show i New York. Og det kan meget vel blive årets Supreme x Louis Vuitton. Okay, KITH når ikke samme hype-niveau som Supreme, men Versace er godt i gang med et comeback, så de to brands’ version af street møder luksus skal nok sætte både bots og resellers på overarbejde, når det lander.

Ét spørgsmål, der især bliver spændende at få besvaret – udover drop-datoen, selvfølgelig – er prisniveauet. I modsætning til Supreme x Louis Vuitton, der blev vist under luksusmodehusets show i Paris, så er det her ‘den lille spiller’, der var afsender på kollektionen. Det kan være, at Donatella har nogle styles med, når hun viser sin Versace-vision i Milano den 21. september, men det kan også være, at KITH er mere afsenderen, end Supreme var. Og det kan være, at det er KITH-butikkerne, der får kollektionen på hylderne, i stedet for Versace.

Det er primært vigtigt i forhold til at regne prislejet ud. Supreme x Louis Vuitton endte nemlig i luksushusets boldgade, men vi kan da håbe på, at vi her er mere på KITH-niveau. (UPDATE: Ifølge Vogue bliver samarbejdet prissat efter Versace-niveau.)

I hvert fald rammer kollektionen alle, der har en lille drøm om at iklæde sig noget af Versaces historiske glamour. Selvom man kan argumentere, at der var KITH’s fingeraftryk på streetwear-looks som bomberjakker, tracksuits og caps, så er den slags efterhånden også en del af mange modehuses kollektioner i jagten på en yngre målgruppe.

Det var mere, når guldelementerne og Medusa-logoet blev taget væk, og Versace og KITH i versalet blev blandet som et nyt logoprint, at KITH trådte stærkere frem (og man fik flashback til Supreme x Louis Vuittons elskede og hadede logomiksprint).

Der var selvfølgelig også guf til sneaker-heads. Både i form af en mere trail-lignende silhuet og en højskaftet version af Versaces Chain-sneaker med velourdetaljer.

»Jeg tror, at KITH taler til Millennial- og Gen Z-generationerne på en anderledes måde – ligesom vi prøver med Versace – og det er det, jeg godt kan lide ved projektet. Det er noget, deres typiske kunde ikke forventer, men på samme tid passer det perfekt til, hvad begge brands står for«, siger Donatella Versace om samarbejdet ifølge Vogue.

Det bliver spændende at følge den fortsatte udrulning af samarbejdet. Se billeder fra hele samarbejdet og resten af KITH-showet hos Vogue.

Læs også: Svinefarmere i Supreme er next-level marketing, og det bedste vi har set hele ugen

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af