Han Kjøbenhavn-grundlægger spydspids for relancering af Bruuns Bazaars herrelinje: »Det er spild af deres penge og min tid bare at lave basic jakkesæt«

Han Kjøbenhavn-grundlægger spydspids for relancering af Bruuns Bazaars herrelinje: »Det er spild af deres penge og min tid bare at lave basic jakkesæt«
Fra Bruuns Bazaars SS19-kollektion

»Hvis vi laver en dansk version af Thom Browne møder Acne Studios og A.P.C, så er vi lykkedes«, fortæller Tim Hancock stålsat og uddyber: »Så er der i hvert fald noget internationalt at stile efter, så vi ikke kun skal sammenligne os med andre brands herhjemme«.

Det er en ambitiøs Hancock, jeg fanger til en snak om relanceringen af Bruuns Bazaar under Copenhagen Fashion Week. Han Kjøbenhavn-grundlæggeren, der skilte veje med sin kompagnon Jannik Wikkelsø Davidsen i 2017, er blevet hyret som konsulent for at stå i spidsen for mærkets genoplivede herrelinje. Indtil videre har han designet SS19- og AW19-kollektionerne og ikke mindst defineret retningen for det ‘nye’ Bruuns Bazaar.

Med Hancock som frontfigur og kreativ styrmand, har Bruuns Bazaar ambitioner om at skabe en 2.0 version af brandet, der i 2016 måtte indgive en konkursbegæring efter 22 år som et af flagskibene på den danske modescene. De blev dog hurtigt opkøbt og efter et par år med fokus på genetableringen af kvindelinjen, er turen kommet til herrerne.

»Det er spild af deres penge (Bruuns Bazaar, red.) og min tid, hvis jeg bare skal lave basic jakkesæt. Det kan de selv finde ud af. Jeg skal tilføre noget andet«, fastslår Hancock.

Fra Bruuns Bazaars SS19-kollektion

Et spændende match

Selvom Tim Hancock har været involveret i adskillige kreative projekter de seneste par år med sit kreative bureau Ssoon International, som han etablerede efter bruddet med Han Kjøbenhavn, så kom alliancen med Bruuns Bazaar som lidt af en overraskelse, da det blev meldt ud lige før modeugen i København.

Men selvom det ved første øjekast ikke er det oplagte match, når man tænker på den ofte grænsesøgende forstadsæstetik, som Hancock dyrkede hos Han Kjøbenhavn igennem et årti, så er det måske netop den kontrast, der kan komme Bruuns Bazaar til gode. Hancock kan nemlig være rebellen, der qua sin baggrund, på en forfriskende måde, kan skubbe til mærkets skandinaviske minimalisme – og det ved han godt.

»Det, jeg vil, uden at gøre det for street, er at mikse tingene op. Det er jo så sjældent, at man er fuldt suitet op, som var looket, man forbandt Bruuns Bazaar med dengang (før konkursen, red.)«, fortæller han.

Tim Hancock

»Nogle gange har det, jeg har lavet, været lidt for vildt for ejerkredsen ved første øjekast, men så har det givet mening, når vi har samlet kollektionerne. For vi skal skabe et brand med en klar vision, ikke bare et brand som laver basic kollektioner. Det er målet«.

Selvom matchet umiddelbart er kontrastfyldt, når Hancock under interviewet at snige en lille anekdote ind, som viser, at det oprindelige Bruuns Bazaar faktisk ikke ligger ham så fjernt, som jeg først havde antaget.

»Jeg kender jo faktisk Bruuns Bazaar helt tilbage fra 2003. Hos dem havde jeg mit første job i modebranchen. Jeg stod i deres gamle herrebutik, hvor vi solgte hørbukser om lørdagen til Brian Laudrup, og hvem der ellers kom ind«, fortæller han og griner.

Fra Bruuns Bazaars AW19-kollektion

Vender tilbage til det han brænder for

Flere gange i løbet af vores snak fastslår Tim Hancock, at han med sin rolle hos Bruuns Bazaar vender tilbage til det, han brænder for, nemlig at være den kreative. Hos Bruuns Bazaar har han fået stor frihed og mulighed for at stå i spidsen for alle mærkets kreative processer– fra design til branding og konceptudvikling.

»Jeg har taget ejerskab på kollektionen på alle måder. Det kan godt blive to forskellige verdener uden samme vision, hvis man kun sidder med en af tingene. Men her har jeg skabt en helhed med en international approach«.

Og netop den internationale approach synes vigtig for Hancock, som hellere vil sammenligne den nye retning med store internationale spillere frem for de danske.

»Det er klart, at jeg vil kunne konkurrere med brands som Acne Studios og A.P.C, som er vildt gode til at sælge basics, men som også har noget kant«.

Det ‘nye’ Bruuns Bazaar

Den første kollektion, SS19, som netop er kommet i salg hos Birger Christensen, fortsætter delvist i Bruuns Bazaar-sporet med habitjakker, skjorter og poloer, men det hele er blandet med ting som cargobukser med lynlåsdetaljer i benene og puffede bomberjakker.

I AW19-lookbook’en, som er den kollektion, der blev præsenteret og solgt på messerne under Copenhagen Fashion Week, demonstrerer Hancock ligeledes, hvad han mener, når han fortæller om den nye retning for mærket. Her ser vi en interessant leg med lag og habitjakker, samt fulde denimlooks stylet med rullekraver under, som leder tankerne mod den bølge, Raf Simons satte i gang hos Calvin Klein. Udtrykket virker forfriskende i en Bruuns Bazaar-kontekst.

»Jeg har nogle nye muligheder med et mærke som Bruuns Bazer, hvilket er fedt. Der er selvfølgelig en arv hos Bruuns Bazaar med klassiske suits. Men vi ser jo netop også, at tailoring kommer til at diktere moden meget mere end den streetkultur, der har været i moden i et langt stykke tid, hvor vi har set mange styles plastret til med logoer og neonfarver«.

SS19-kollektionen blev lanceret hos Birger Christensen, og netop den butik som første salgskanal er meget definerende for den retning, Hancock ønsker for brandet.

»Vi vil gerne launche det nye Bruuns Bazaar på allerhøjeste niveau. Derfor blev det Birger Christensen, som har et godt miks af high end-brands og et fokus på konfektion«, understreger han og afslutter: »Internationalt sigter vi efter lignende butikker som Harvey Nichols, Lane Crawford, og lignede department stores. Måske kender de os ikke endnu, men det er målsætningen, og vi skal have is i maven«.

Læs også: Han Kjøbenhavn efter Paris-debut: »Det handler om at tage det næste skridt«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af