Prada dropper brugen af pels fra næste år

Prada dropper brugen af pels fra næste år
Fra Pradas Resort 2020-modeshow den 2. maj i New York. (Foto: Mike Coppola/Getty Images)

Prada Group, der står bag brands som Prada og Miu Miu, har netop offentliggjort, at de fra og med deres SS20-kollektion, som bliver vist i forbindelse med modeugerne i september, ikke længere vil bruge pels.

Dermed slutter modehuset sig til andre luksusbrands som Burberry, Versace, Gucci og Chanel, der også har valgt at bruge syntetisk pels, såkaldt fake fur, eller helt droppe pels-looket i deres kollektioner.

»Prada Group er dedikeret til innovation og socialt ansvar, og vores pelsfrie politik – som vi har lavet efter en positiv dialog med Fur Free Alliance – er en forlængelse af det engagement«, siger Pradas chefdesigner Miuccia Prada i en pressemeddelelse.

»Et fokus på innovative materialer vil tillade virksomheden at udforske nye grænser for kreativt design og samtidig møde krav om etiske produkter«.

Prada har tidligere brugt pels fra mink, ræv og kanin.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

»Det er et historisk fremskridt for vores kampagne, og vi er lykkelige for at byde Prada Group velkommen som Fur Free Retailer«, siger den internationale dyreværnsorganisation Animas danske kommunikationschef Thorbjørn Schiønning og fortsætter: »Når et ikonisk firma som Prada dropper pels, så er det et vink med en vognstang til hele modebranchen om, at tiden er løbet fra at holde mink og ræve i små bure«.

Herhjemme er pels stadig en markant del af modebranchen, hvilket blandt andet skyldes, at vi har en af verdens største producenter af pels, Kopenhagen Fur, der sammen med undermærket Oh! er en del af Copenhagen Fashion Week, hvor de afholder shows og sponsorerer pelsbrug til danske brands.

Læs også: Versace dropper pels – sætter dansk mode under yderligere pres

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af