Pooh Shiesty er halvårets hiphop-gennembrud – men karrieren trues af fængsel

Rapperen fra Memphis har lavet årets måske bedste rapsang. Men han er også anklaget for en række grove forbrydelser.
Pooh Shiesty er halvårets hiphop-gennembrud – men karrieren trues af fængsel
Pooh Shiesty. (Foto: PR)

Gucci Mane har et øje for talent. Den ikoniske rapper har opdaget senere stjerner som Migos, Waka Flocka Flame, Young Thug og Future på et tidligt stadie i karrieren. Han har desuden skabt et helt musikmiljø i Atlanta, hvor han har installeret producere i studier.

Så når manden med isvaflen tatoveret på kinden peger på en ny artist, er der ofte god grund til at lytte efter. Og den seneste kunstner, Gucci har kastet sin kærlighed på, er Pooh Shiesty.

Det har allerede vist sig at være endnu en succeshistorie. Den unge rapper har hittet stort i år med Lil Durk-samarbejdet ’Back In Blood’ og desuden udgivet det solide album ’Shiesty Season’.

Memphis-rapperen er ellers ikke den mest oplagte stjerne. Han er ikke specielt melodisk eller poppet. Tværtimod, faktisk. Pooh Shiesty er en benhård rapper, der fokuserer på nogle af gangstarappens kerneværdier.

Han har godt nok – som mange andre af de seneste års nye rapstjerner – en specifik, genkendelig ad-lib. Nemlig en ret catchy »blrrrd«-lyd. Og han har en særlig form for overlegen nonchalance, der gør, at de ofte ret simple tekster bliver mindeværdige.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Men ellers er der ikke så meget fis og ballade med Pooh Shiesty. Bare hårde tekster om de ting, han har oplevet, og de ting, han er villig til at gøre.

Det er der en lang tradition for i Memphis, hvor folk som Three 6 Mafia, Yo Gotti og Young Dolph har lavet sammenbidt gangstarap i årevis.

Der må være noget særligt i vandet i dén by. Eller også er miljøet bare så hårdt, at kunstnerne fra byen afspejler den voldsomme virkelighed.

Sådan lyder det i hvert fald lidt på Pooh Shiesty: »Der er intet at lave i Memphis udover at dræbe og hade«, har han fortalt Billboard. »Det er det eneste, de laver«.

Den voldsparate virkelighed stråler igennem i rapperens sange. Som i storhittet ’Back In Blood’, der nærmest er én stor opfordring til at komme og teste Pooh Shiesty.

På det nummer lyder det som om, rapperen simpelthen bare ville synes det var det skønneste i hele verden, hvis nogen prøvede på noget. Det er en sang der stråler af selvtillid og overmod.

Shiesty har også udgivet en række stærke Gucci Mane-samarbejder, hvor den ellers så glade mentor katapulteres helt tilbage til sine cracksælger-dage og spinder fortællinger om gadelivet.

Især sangen ’Still Remember’ er et stærkt eksempel på, hvordan Pooh Shiesty får vakt den gamle Gucci til live igen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den her rå autenticitet er altså en af den unge artists store styrker. Men den voldsomme virkelighed, sangene bærer præg af, er desværre også tilsyneladende en uadskillelig del af Pooh Shiestys liv.

Han er således involveret i flere sager, der truer med at afspore musikkarrieren.

Der er blandt andet en anklage om, at Pooh Shiesty angiveligt har skudt en vagt på en stripklub. Og så er der en anden sag, hvor et overvågningskamera har fanget rapperen i en skudveksling.

Især sidstnævnte sag ser skidt ud for den succesfulde musiker. Han er nemlig anklaget af FBI, der efter sigende har matchet pengesedler fra Pooh Shiestys Instagram med penge, der er fundet ved gerningsstedet.

Nu er det selvfølgelig vigtigt at huske på, at man er uskyldig indtil det modsatte er bevist. Og endnu er rapperen ikke dømt for noget.

Men skulle han ende med at blive indhentet af sin fortid, er det svært ikke at se Pooh Shiesty som en del af en større tendens, hvor rappere ikke kan slippe væk fra kriminalitet og vold.

Nogle af de seneste års store gennembrud – som XXXTentacion, Pop Smoke og King Von – er blevet dræbt på voldelig vis. Andre, som Kodak Black og YoungBoy Never Broke Again, ryger ind og ud af fængsel.

Man kan kun håbe på, at Pooh Shiesty kan gå imod den tendens. Lige nu ser det desværre bare ikke sådan ud.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af