The State

Eftersom The State har vundet Melody Maker Contest og derigennem fået deres pladekontrakt, og to andre anmeldere her på Soundvenue har givet bandet gode omtaler af deres koncerter, må de virkelig kunne noget live. Desværre er det ikke lige til at høre på deres debutalbum ‘Rock’n’Roll Prostitute’, hvor de gode koncerter skulle komme fra.

Albummet igennem står den hovedsagelig på melodiøs, let forstålig men højst uinteressant rock, som f.eks. Hotel Hunger spillede den for 8-10 år siden – bare med endnu mindre kant. Et par gange får den dog et godt los i røven på ‘Mad’ og ‘Girl’ med barneskrål og simple garagarock riffs, uden de dog på nogen måde kan betegnes som højdepunkter – for sådan nogle besidder albummet simpelthen ikke.

‘Devil’s Own’ kunne have været et, hvis ikke det var fordi, omkvædet lå mistænkelig tæt op ad en tynd udgave af The Hives’ ‘Die, All Right!’. Og som næstsidste nummer støder man ind i den klæbrige ballade ‘Superstar’, der indeholder hver en kliché, sådan en ballade kan indeholde.

Udover at musikken ikke er særlig interessant, er produktionen for pæn i forhold til det udtryk, de forsøger at skabe, hvilket giver den en grim og poppet klang. “The State er Danmarks nye rockband”, står der frejdigt i pressemedelelsen. Tja… De er nye, det er rock, og de er fra Danmark – men jeg vil nu være noget tøvende med at vedkende mig dem.

The State. 'Rock'n'Roll Prostitute'. Album. Sweet Silence Record Company.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af