Tenderloud

Smågale, fulde mænd i smækbukser hærger støvede småveje i rustne pick-ups med meloner og håndvåben omme på ladet. Forbi støvede kaktusser, som bare står der. Ligesom gyngestolen på verandaen, hvor Uffe Bang fra Tenderloud hovedrystende fortæller om det absurde liv i en alt for lille, varm og indavlet spøgelsesby. Med raslende banjo, sortsyg slideguitar og et mæt saloonklaver grundigt flettet sammen med rock-disciplinerne.

Tenderlouds debutalbum er lige så langt fra den typiske danske rockudgivelse som herfra til ørkenen. En lang tur med mellemlanding i London. Simon Alpin fra det engelske Americana-band Willard Grant Conspiracy er medproducer på debutalbummet og venlig udlåner af et par musikere fra samme band, som har sat deres behageligt støvede fingeraftryk på pladens 11 numre i form af violin og mundharmonika.

For den gængse countryrock-lytter her i landet er det nok bandet 16 Horsepower, der galopperer på tankebanerne, når Tenderloud gør det i cd-spilleren. Som sådan. For hvor Tenderloud er en anelse mere tungsindig og desperat – som en tungsindig og desillusioneret tilflytter – er 16 Horsepower de indfødte, ubekymrede indbyggere i spøgelsesbyen med de smågale, fulde mænd.

Og det er jo heller ikke helt forkert. Eller dårligt. Så velkommen til Tenderloud. Det bliver mere end almindeligt interessant at følge med.

Tenderloud. 'Shadow Red Hand'. Album. PonyRec.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af