Quit Your Dayjob

Otte numre på 12 minutter og 14 sekunder er det blevet til på dette mini-album, og lige så korte som numrene er, lige så få er ordene i teksterne. Faktisk er teksterne i flere tilfælde ikke andet end nummeret titel som i åbningsnummeret, der ræser deruad, mens de tre gale svenskere råber “The freaks are out!”.

Så det er ikke den store udfordring at lære teksterne udenad – udfordringen består snarere i ikke at hoppe så hårdt rundt i stuen, at cd-afspilleren hopper, når Quit Your Dayjob folder sig ud med deres fantastiske og vanvittige elektro-surfpunk.

Grundsporet i musikken er ofte ret monoton, men hen over det ligger de korte, mærkelige og til tider morsomme enlinjetekster, der bliver akkompagneret af den knitrende syntheziser, så det langt fra bliver kedeligt. Den bedste beskrivelse af den særprægede musik vil være noget i retning af, hvordan det ville lyde hvis post-punkerne fra Bauhaus møder The Raveonettes, der spiller Tothes International-numre med elektronørden Bjørn Svin som producer.

Havde det ikke været for de sidste par numre, der er lidt for traditionelle i forhold til resten, havde dette lille stykke svenske vanvid fået topkarakter, men de seks første numre er nok til er bringe dem næsten helt derop.

Quit Your Dayjob. 'Quit Your Dayjob'. Album. Bad Taste/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af