The Prefects

De fleste kender nok til punk- og postpunkbands som Joy Division, The Clash og Wire, der huserede i slutningen af 70’erne og starten 80’erne. Men er der nogen, der kender The Prefects? Sandsynligvis ikke mange.

De nåede aldrig at udgive et album, mens gruppen eksisterede, men de indspillede to Peel-sessions i ’78 og ’79, og det er numrene herfra plus to ekstra numre, der er blevet samlet til albummet med den fantastiske titel ‘The Prefects are Amateur Wankers’.

Det er ikke musik for sarte ører. Mere eller mindre fra ende til anden er det herlig mørk vanvid, der varierer fra det drevne til det aggressive. Flere af optagelserne er noget flossede i kanten og lyder lidt, som var de optaget i et klædeskab. Men det gør så absolut ikke noget; snarere tværtimod. Det er en meget autentisk lyd på linje med Joy Divisions mesterlig live-album ‘Still’.

Albummets højdepunkt er sammensætningen af de to sidste numre: Efter den monotone og udsyrede ‘Bristol Road Leads to Dachau’, der varer mere end ti minutter og dermed cirka en tredjedel af albummets længde, og hvor man nærmest kan fornemme, hvordan de til slut er tæt på at eksplodere, smadre deres instrumenter og rulle rundt på scenen, bliver der sluttet af med den 10 sekunder lange og larmende ‘VD’. Så er det slut! Ikke noget med ‘skjulte’ ekstranumre eller andet halløj. Slut!

Skal du kun have ét postpunk album (og det ikke skal være Joy Division’s ‘Still’), skal det være ‘Amateur Wankers’ med The Prefects.

The Prefects. 'The Prefects are Amateur Wankers'. Album. Acute/Dotshop.se.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af