Hayseed Dixie

Efter eget udsagn stammer Hayseed Dixie fra en afsides egn af USA, hvor der sjældent kommer fremmede. Men en dag var en fremmed kørt galt i sin bil i nærheden af deres hjem, og da de kiggede i hans bil, for at finde ud af hvem han var, fandt de en stak gamle LP’er bl.a. med nogen, der hed AC/DC (nok deraf bandets navn). De havde kun en pladespiller, der kunne spille 78’ere, så den spillede de pladerne på og syntes, det var god country, men noget anderledes end det de selv plejede at spille. Så de besluttede at tilføje det til deres repetoire.

Historien en næppe helt sandfærdig; men et faktum er det i hvert tilfælde, at Hayseed Dixie er velspillet country i højt tempo, der, første gang man lægger øre til dem, gør en lidt i tvivl om, hvad det egentlig er der foregår. Når man så får tunet sig ind og lægger mærke til, at der faktisk er tale om covernumre af gamle rockmastodonter som AC/DC, Aerosmith, Queen og Motorhead, og ny glamrock i form af Darkness’ ‘A Thing Called Love’ udsat banjo, mandolin, violin, akustisk guitar, masser af energi og et stort skud bonderøvsstemning, er der svært ikke at smile stort, springe ud i voldsom træskovals og tænke, om de nu også er helt raske i deres hoveder.

Men efter et par gennemlytninger, er overraskelsesmomentet forsvundet, og musikken nødt til at tale for sig selv. Så man skal vist være lidt af en cowboy for at holde gejsten oppe; om end man stadig kan frydes og undres over, hvor hårdt deres mand på banjo styrer sin strengeleg.

Hayseed Dixie. 'Let There Be Rockgrass'. Album. Cooking Vinyl/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af