Amiina

Den særegne musikkultur på Island har efterhånden samlet en meget trofast skare af følsomme musikelskere, der, hungrende efter flere drømmende arrangementer, står parat, hver gang et af øens bands har nyt materiale klart. Det vil de unægtelig også gøre, når Amiina, de fire piger, der blandt andet har turneret og indspillet med Sigur Rós, nu udgiver deres debutalbum.

På Island siger man, at fugle siger ‘kurr’, ikke ‘pip’, og efter den lyd, er debuten meget passende opkaldt. Samtlige 12 numre er nemlig præcis så fine og skrøbelige som et islandsk fuglefløjt må være. Pigerne samledes oprindeligt som en strygekvartet, men har siden tilføjet en uendelig række instrumenter til repertoiret, og albummet indeholder noget nær alt fra vinglas og klokkespil til computere, tuba og trækbasun. Alt sammen danner Amiinas drømmende, skrøbelige og til tider nærmest barnligt naive lyd, der stadig er umiskendelig islandsk.

Selvom de unge islændige er dygtige, er der imidlertid store problemer på debuten. Et nummer som ‘Rugia’ er fremragende, men det opvejer desværre ikke de alt for mange, alt for kedelige numre, der bestemt også er dygtigt udført, men som er svære at skelne fra hinanden, og som ærligt talt egner sig bedst som lydsiden i et kursus i fødselsforberedelser. De helt åbenlyse kvaliteter til trods er ‘Kurr’ en tand for cheasy og gennemskuelig.

Amiina. 'Kurr'. Album. Ever/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af