The Raveonettes – så blev det jul

“LUST” stod der skrevet med kraftige elpærer på bagtæppet, da den danske rock duo The Raveonettes klædt helt i sort entrerede scenen og satte guitarernes hvinen i gang til ‘Hallucinations’ fra deres anmelder roste album ‘Lust Lust Lust’. Sammen med sangerinde og guitarist Sharin Foo har en af dansk rocks største enspændere, Sune Wagner, de sidste seks år sat Danmark på musikkens internationale landkort med duoens samtidigt 60’er-pop-inspirerede og støjdyrkende sange om sex og længsler. Nu er de så atter tilbage på de danske scener for i løbet af ugen at spille fire koncerter.

Og publikum i det udsolgte Store Vega tog imod den dynamiske duo som spændte børn med store gaveønsker. Heldigvis var det en duo, som kunne opfylde selv de største ønsker, for The Raveonettes viste sig fra deres bedste side ved at være mere fokuseret end nogensinde. Med blot guitarer, samplinger og et minimalt trommesæt betjent af en opretstående trommeslager er lyden præcis så rå og minimal som Sune Wagner selv bedyrer, hele tiden har været tanken med hans projekt. Og det er en velvalgt tanke, for The Raveonettes har aldrig lydt bedre, end da Sune Wagners melankolske og støjende guitar lød som englesang under duoens sødladne vokalharmonier.

Men den største pakke blev naturligvis gemt til sidst, da duoen med ordene »how I wish it would snow now« sang julen ind, imens deres kraftig mascara-omkransede øjne skuede op mod sneen, som blidt dalede ned over scenen til den afslutningsvise uropførelse af Sune Wagners egen julesang ‘The Christmas Song’. Hvortil jazzbassist-legenden Hugo Rasmussen supplerede med fyldig bas og stort fuldskæg, så ingen kunne være i tvivl: Så blev det atter jul på Vesterbro.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af