The National Bank

Den norske sanger Thomas Dybdahl er mest kendt for at smelte pigehjerter med sin dybtfølte røst. I samarbejde med fritidsorkesteret The National Bank viser han dog nye sider på albummet ‘Come On Over to the Other Side’, hvor han og de resterende bandmedlemmer næppe kan sige sig fri for at have nærlyttet en god portion funk-plader fra halvfjerdserne.

Således går det slag i slag på de to første numre ‘Home’ og ‘Cubicle Man’ med hoppende bas, trompet-stød, omskifteligt trommespil og et væld af keyboardeffekter, der ganske vist emmer af spilleglæde men nærmer sig det overdrevne. Der er skruet op for tempoet i forhold til Dybdahls soloudgivelser, og selvmedlidenheden er skiftet ud med et friskt syn på tilværelsen. Det er nye veje for den ellers så indadvendte sanger, men helt overbevisende er det dog ikke, for de mange instrumenter virker på en god del af pladens numre temmelig forvirrende og drukner af og til de meget luftige popsanges fokus.

Det er straks meget bedre i numre som ‘From That Day to This’, hvor løjerne er mere tøjlede og på ‘Styrofoam’, hvor tempoet er sat ned, og det kommer til udtryk, at The National Bank rummer flere bandmedlemmer med baggrund i jazzen. En cadeau til Thomas Dybdahl for at forsøge sig med noget nyt, men det er på klassiske Dybdahl-dyder som indlevelse og intim vokal at albummet reddes hjem.

The National Bank. 'Come On Over to the Other Side'. Album. Press Play/A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af