Majors – for stort til Danmark

Dansk hiphops supergruppe indfriede alle forventningerne, da de pumpede et tømmermændsramt Cosmopol ud af de matte sokker og op til fest. To verdensklasse dj’s, Static og Noize, satte tunge beats på brunchmenuen og de tre mc’er, Nat ILL, J-Spliff og Negash Ali leverede rim- og rapteknik på et amerikansk i topklasse. Fedt at se det klassiske old school-setup, der i den grad formåede at udnytte Cosmopols brede scene.

Live så holder det her fandeme. De stærke punchlines og battle-rim mixet sammen med veltimede wordcuts, imponerende scratch-opvisninger og beats som blæst ud af boombappen, da hiphoppen var ung, fik teltet til at koge. Numre som ‘Get Down’ og ‘This Is How We Do’ og især ‘Suckers Never Play Me’ fik alle med. Den 17-årige Negash Ali bragte lidt dybde ind i showet med sin eftertænksomme ‘Troubled Young Man’, der måske ikke passede til stemningen i dag, men vidnede om at den unge mand fra Sandholmlejren har alt der skal til for at blive dansk hiphops næste store stjerne.

Det var i sandhed et allstar-team, der gik på scenen – og et hold, der spænder vidt aldersmæssigt, som de viste på det meget vellykkede ‘Three Decades’, der både tekst- og beatmæssigt bevæger sig fra 80’erne (Nat ILL), over 90’erne (J-Spliff) og frem til nu (Negash Ali), og hvis gruppen fortsætter i den her stil, så kommer der forhåbentlig flere vers til. Jæs, det her er alt for stort til Danmark.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af