Grand Archives

På album nummer to tager amerikanske Grand Archives tråden op, fra hvor de slap den på sidste års selvbetitlede debut. Bandet viser ikke for alvor nye sider af sig selv. Hermed er der altså tale om endnu en omgang velproduceret og let countryficeret indiepop med smukke vokalharmonier og med den for genren obligatoriske pedalsteel-guitar hist og her.

Det er fortsat oplagt at sammenligne med frontmand Mat Brookes’ tidligere band Band of Horses, der musikalsk bevæger sig i nogenlunde samme boldgade. Det skønhedssøgende og letbenede udtryk fungerer særdeles godt på det vuggevise-agtige åbningsnummer ‘Topsy’s Revenge’ og på den catchy og gyngende countryballade ‘Dig That Crazy Grave’. På ‘Witchy Park/Tomorrow Will (Take Care of Itself)’ viser gruppen, at de trods alt besidder en vilje til at afvige en smule fra den succesformel, som de næsten mestrer lidt for godt. Nummeret består af to ret forskellige suiter, hvoraf især den sidste er temmelig vanedannende.

Gruppens udtryk og lyd lider dog fortsat under, at det bliver lige lovlig pænt og ensformigt i længden. Albummets midterstykke består af temmelig kedsommelige numre, som mangler punch og opfindsomhed. Kanterne er slebet for meget af, og lidt råhed i produktionen ville utvivlsomt klæde gruppens melodiøse sange. På ‘Keep in Mind Frankenstein’ overstråler de fine momenter dog fortsat de mindre interessante, men til næste gang efterlyses lidt grus i maskineriet og et par uslebne kanter.

Grand Archives. 'Keep in Mind Frankenstein'. Album. Sub Pop/A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af