Atlas Sound

Andet regulære album fra Deerhunter-frontmand Bradford Cox under aliasset Atlas Sound manifesterer den rodløshed, der kendetegner hans næsten patologisk produktive diskografi. Ustandselig popper der en ny sang eller et mixtape ud af manden til stor fryd for hans trofaste blog-fans. Knap så sjovt var det dog, da en ufærdig version af ‘Logos’ ved en fejl blev tilgængelig på nettet, og Cox var tæt på at skrotte albummet. Sådan gik det heldigvis ikke, for selvom ‘Logos’ føles som en lidt forhastet opsamling, ikke mindst sat overfor den helstøbte debut, så indeholder den fantastiske sange.

Cox er i sit mere sangorienterede hjørne, og således har guitar og vokal en mere fremtrædende rolle, og dem, der ser Atlas Sound som et mere elektronisk projekt, må revidere deres opfattelse. Men Cox har stadig sin nysgerrige fascination for, hvordan lyd kan sættes sammen, og tilgangen kan stadig minde om en dj’s, ikke ulig Panda Bear som her medvirker på den herlige ‘Walkabout’. Et andet vellykket samarbejde er den næsten ni minutter lange ‘Quick Canal’ med Laetitia Sadier fra Stereolab, der lyder som et ufatteligt groovy møde mellem to sjæle, som har købt sig fattige i dyr krautrock på eBay.

Celloen, der får ‘Attic Lights’ til at tippe over, og det indestængte raseri gemt under sarkasmen i ‘Sheila’ er også gysende godt, men den underligt træge åbner ‘The Light That Failed’ og nogle lidt uengagerede sange mod slutningen tynger og giver et lidt splittet indtryk.

Atlas Sound. 'Logos'. Album. 4AD/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af