Peter Bjorn and John – festlige svenske fuldskæg

Det kræver stor tiltro til egne sangskriverevner, når man som Peter Bjorn and John vælger at stille op i klassisk trioformation med kun guitar, bas og trommer. Mange af de fine detaljer, der præger deres albumproduktioner, kommer selv sagt ikke med. Og når man oven i købet vælger at spille næsten hele sin kommende plade, som ingen endnu har hørt, er der overhængende fare for at tabe publikum på gulvet.

Det gjorde de tre svenske fuldskæg dog på ingen måde fredag aften på et fyldt Lille Vega. Det var der flere årsager til: Først og fremmest var de tre svenske fuldskæg susende veloplagte og smarte nok til at spæde settet op med en masse højdepunkter fra den efterhånden fem år gamle gennembrudsplade ‘Writer’s Block’. Men mindst ligeså vigtigt var det, at mange af sangene fra den kommende plade ‘Gimme Some’ fængede ved første lyt.

Allerede efter en halv time smed Peter Morén guitaren og lod ‘Young Folks’ stå helt bart med fløjtetema, shaker og groovy bas og trommer. Her beviste bandet, at deres sangskrivning – når den er bedst – sagtens kan tåle at blive skrabet ned til det mest basale og stadig fungere upåklageligt. Og så var det et sejt move at hoppe ned og synge sangen omringet af salens begejstrede ‘Young Folks’.

Det ordinære sæt sluttede efter blot 45 minutter med det seje motorik-pop-nummer ‘I Know You Don’t Love Me’, der også lukker deres kommende plade ‘Gimme Some’. Det var dog langtfra enden på koncerten, for bandet kom tilbage og spillede tre kvarter mere. Her fik vi blandt andet ‘Nothing to Worry About’, der var meget mere appellerende uden det møgirriterende børnekor, som bræger ud over omkvædet på albummet.

Peter Bjorn and John skal bifaldes for at bringe festen med så begrænsede virkemidler. Men det skrabede udtryk var dog samtidig også koncertens akilleshæl. Lidt ekstra finesser i arrangementerne havde løftet et ellers ganske positivt helhedsindtryk.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af