Roskilde Festival: Blood Orange gik eminent i Princes funky fodspor

5 6
Roskilde Festival: Blood Orange gik eminent i Princes funky fodspor

På et tidspunkt mod slutningen af koncerten var Dev Hynes badet i lilla lys, mens han sensuelt vrikkede med hofterne og kælede for sin guitar til tonerne af den ultrafunky ’Uncle Ace’. Lige dér var det svært at forestille sig andre end Blood Orange-bagmanden være værdig til at overtage tronen efter Prince.

Til at starte med indfandt Hynes sig bag sit klaver flankeret af et fem mand højt og virkelig tight band, samt en korsangerinde, der i store dele af koncerten nærmest overstrålede frontmanden i vokalmæssig lækkerhed – hun udgjorde det perfekte, soulede supplement til Hynes’ croon.

Den sexede, tropiske r’n’b-duet ’Chamakay’ lød fremragende i de tos hænder, ligesom den spritnye ’Best to You’ og et cover af Rihannas ’James Joint’ var båret af sangerinden, mens Hynes veltilpas indfandt sig på keys og guitar. Som producer for sangerinder som Solange, Sky Ferreira og FKA Twigs er han vant til at sidde i kulissen og lade sine varme funkpop-genialiteter gennemstrømme andres univers, og samme stemning prægede koncerten – uden at tage shinet fra Hynes, tværtimod fremhævede det blot hans eminente sans for at lave sange, der med det samme lyder som klassikere.

Selv om Blood Orange lige har udgivet sit tredje album, ’Freetown Sound’, var setlisten vellykket sammensat af de bedste numre fra bagkataloget. Der var dømt funky fællessang til ’You’re Not Good Enough’, ’It Is What It Is’ og ’Sutphin Boulevard’, og for lige at understrege sit hitmagertalent, sluttede Hynes af med et afdæmpet magtdemonstrations-medley af sine egne bedste numre.  

Se hele vores dækning af Roskilde Festival HER.

Blood Orange. Koncert. Roskilde Festival, Avalon.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af