Roskilde Festival: Tenacious D var en indforstået griner

Roskilde Festival: Tenacious D var en indforstået griner

Meget har vi set på Orange Scene gennem tiden, men en decideret comedy-duo med en Hollywood-stjerne som forsanger var vist første gang. På sin vis var Tenacious D en meget passende booking til scenen, som har huset alt, hvad der kan kravle og gå af rocklegender, da duoens grundkoncept jo som bekendt består i en kærlig musikalsk hyldest til særligt den hårde rocks mange slidte klicheer.

Folk var da også mødt talstærkt op. Jack Black konstaterede tørt, at »that’s a lot of fucking people«, da han skuede ud over de mange mennesker og de blafrende flag – tydeligvis glad for at tage endnu et skridt i sine forbilleders fodspor.

Musikalsk var duoen og deres band enormt kompetente, og deres instrumentale overskud var en af grundene til, at deres jokende meta-referencer fungerede i for eksempel den hårdt rockende og episke version af ’Tribute’.

Problemet med Tenacious D som festivalband i dette format var bare, at alt for meget fløj henover hovedet på dem, som ikke var blandt de die hard-fans i pitten, der tydeligvis kunne alle teksterne udenad.

Her gik der simpelthen indforstået humor i den, og det skabte lidt paradoksale scener, hvor man så henrykte festivalgængere stå side om side ved folk, der helt tomme i blikket var ude af stand til at fange det geniale i teksterne.

Til sidst kunne vi dog alle samles om Jack Blacks vokale hyldest til de alt for mange store rocklegender, der i år har sagt farvel til denne verden, ligesom der blev sat et fint punktum med et af duoens største hits, ‘Fuck Her Gently’ – den muntre ode til blid elskov.

Se hele vores dækning af Roskilde Festival HER.

Tenacious D. Koncert. Roskilde Festival, Orange.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af